- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик о „скандалу“ током састанка Председништва БиХ са Самантом Пауер /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Комшић и Милорад Додик
Жељко Комшић и Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
Поједини медији у БиХ објавили су да је српски члан Председништва Бих Милорад Додик одбио да се у Сарајеву фотографише са администраторком америчке Агенције за међународни развој Самантом Пауер и америчким амбасадором Ериком Нелсона. Додик објашњава да није био обавештен да је предвиђено фотографисање, те је након поздрављања отишао да седне.
Додик је на конференцији за медије рекао да састанак чланова Председништва БиХ са администраторком америчке Агенције за међународни развој Самантом Пауер није произвео ништа посебно, осим што председавајући Жељко Комшић скоро ништа није рекао.
"Комшић је игнорисао па чак и није дискутовао, само смо (бошњачки члан Шефик) Џаферовић и ја дебатовали, наравно, на потпуно супротним странама. Ми не делимо заједничку концепцију БиХ која иде за тим да се пузајући дерогирају уставна права", рекао је Додик.
Он је истакао да Република Српска остаје посвећена миру и поштовању Устава.
Када је реч о УСАИД-у, Додик је рекао да је ова агенција до сада дала озбиљна средства за подршку Републици Српској, те да Пауерова не прави разлику између Српске и ФБиХ и да ће наставити да подржава пројекте у Републици Српској.
"Остајемо посвећени сарадњи и пројектима са УСАИД-ом", рекао је Додик.
Додик је навео да је састанак протекао у доброј атмосфери, упркос ранијим ставовима Пауерове који су свима добро познати.
"Желим да верујем да Пауерова остаје посвећена пројектима у БиХ који су од значаја за многе локалне заједнице, упркос неким њеним ставовима", рекао је он.
Додик је рекао да се други део састанка односио на питања која се тичу функционисања БиХ и перспектива, пренела је РТРС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала