- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Господар прстенова: Прстенови моћи“ – премијера најскупље серије на рођендан Билба Багинса

CC0 / / Сцена из филма „Господар прстенова“
Сцена из филма „Господар прстенова“ - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
У најскупљој серији свих времена „Господар прстенова: Прстенови моћи“ која је уједно и приквел серије романа Џ. Р. Р. Толкина „Хобит“ и „Господар прстенова“ враћамо се у средиште Средње земље и пратимо судбину не једног већ двадесет прстенова моћи.
Верује се да ће „Прстенови моћи“ бити најскупља ТВ серија свих времена с буџетом од запањујућих милијарду долара. Премијера прве епизоде заказана је за 2. септембра 2022. године, датум који је иначе познат као рођендан Билба Багинса.

Прстенови моћи

Епска драма интригантног наслова „Прстенови моћи“ одвија се за време Другог раздобља када су се калиле велике силе, а краљевства уздизале до славе, хиљадама година пре догађаја у „Хобиту“ и „Господару прстенова“.
„До сада је публика на екрану видела само причу о Једном прстену – али пре свега тога, било их је много… и ми смо узбуђени што можемо да поделимо ову узбудљиву епску причу с гледаоцима”, најавили су креатори серије.
„’Прстенови моћи’ обједињују све главне приче Другог раздобља Средње земље: ковање прстенова, успон мрачног господара Саурона, причу о Нуменору тј, краљевству људи и Последњем савезу вилењака и људи“, додали су они.
У тизеру који је заинтригирао поштоваоце блокбастера снимљених по Толкиновим књигама говори се о ковању двадесет прстенова моћи од којих су три намењена вилењачким господарима, седам трвдоглавим патуљцима, девет владарима људске расе док је само Један прстен имао моћ да их све контролише. Њега је Саурон исковао у тајности.

Друго раздобље

Толкиново Друго раздобље почиње протеривањем мрачног господара Моргота, а завршава се смрћу Саурона, Морготовог слуге и главног негативца у „Господару прстенова“. Током овог периода Саурон чија су похлепа, зло и глад за моћи обликовали рељеф Другог раздобља Средње земље успео је да сазна локацију свих прстенова, осим најмоћнија три: Нарју, Нењу и Виљу. Ова три прстена које су поседовали вилењаци, Саурон никада није нашао нити поседовао и они су остали скривени до његовог пада.
На званичном сајту наводи се да серије почиње у време мира и прати „ансамбл ликова, познатих, као и нових који се суочавају са појавом новог зла у Средњој земљи“. Од најмрачнијих дубина Магловитих планина, величанствених шума престонице вилењака Линдона, прелепог острвског краљевства Нуменор, до најудаљенијих крајева мапе Средње земље, ова краљевства и ликови на потпуно нов начин оживљавају Толкинову фантазију о моћи, храбрости и губитку.
Голум, лик из Толкиновог Господара прстенова изнад макете Минас Тирита - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
„Немој ово, дај ми нешто комерцијално“: Мање познати детаљи о настанку „Господара прстенова“
Филмови „Хобит“ и „Господар прстенова“ у режији Питера Џексона спадају у најпрофитабилније и најнаграђиваније филмове свих времена, са 2,9 милијарди долара на светским благајнама и 15 Оскара.
Господар прстенова - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Руска верзија „Господара прстенова“ стара 30 година објављена на Јутјубу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала