- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић преко Италијана до резултата каријере!

© AP Photo / Tertius PickardСрпски тенисер Миомир Кецмановић
Српски тенисер Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
Миомир Кецмановић, двадесетдвогодишњи српски тенисер, остварио је успех каријере победом против Лоренца Сонега – 6:4, 6:7 (8), 6:2, 7:5 – у трећем колу Аустралијан опена.
Кецмановић претходно никада није стигао до трећег кола неког Гренд слема, те је пласманом у осмину финала у Аустралији само додатно поправио лични успех.
Српски тенисер овога пута елиминисао је 25. носиоца и то после велике и исцрпне борбе.
Дуел је трајао чак три и по сата, био је пун преокрета и крају је победа отишла у руке 77. тенисеру света.
Кецмановића у борби за четвртфинале очекује дуел са Французем Гаелом Монфисом који је претходно елиминисао Кристијана Гарина.
Миша је одлично отворио меч и већ у трећем гему одузео је сервис противнику. Ипак, кључан је био седми гем када је српски тенисер спасао чак четири брејк лопте, чиме је одбио налет Италијана.
До краја сета није имао проблема и после 44 минута повео је 1-0, 6:4.
© AP Photo / Tertius PickardСрпски тенисер Миомир Кецмановић на сусрету против Лоренца Сонега
Српски тенисер Миомир Кецмановић на сусрету против Лоренца Сонега - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Српски тенисер Миомир Кецмановић на сусрету против Лоренца Сонега
Други сет био је исцрпан и вероватно би овако тежак, изгубљени период, сломио прошлогодишњег Кецмановића, али ово је сјајан пример напретка Мише на свим пољима.
Кецмановић је имао лепу предност, водио је 1-0 у сетовима и 3:1 у другом, међутим, није успео да одржи предност брејка, Сонего се вратио и преузео иницијативу.
Ушло се у тај-брејк у ком српски тенисер није успео да искористи чак три узастопне сет лопте (6:3). Италијан је изједначио и мало после поравнао је резултат на семафору, 6:4, 6:7 (8).
Љубитељи тениса који прате каријеру Кецмановића вероватно су помислили да ће га пропуштене шансе у другом сету сломити, али било је сасвим супротно.
У трећем периоду на терену је био потпуно нови тенисер и рутински је вратио предност на своју страну, 2-1 (6:4, 6:7 (8), 6:2).
И четврти сет је мирисао на изједначење, Сонего је имао рану предност и шансу да дође до 2-2, међутим, бивши најбољи јуниор се вратио и затим у 12. гему направио кључни брејк – 6:4, 6:7 (8), 6:2, 7:5.
Таленат никада није био упитан код Мише, у јуниорским данима доста је обећавао, али откако је у професионалним водама није успео да испуни сав потенцијал.
Ако је судећи по почетку ове године, 2022. могла би да му буде најуспешнија и она у којој ће се пробити међу двадесет најбољих тенисера света.
Подсећамо, Кецмановић је у првом колу Аустралијан опена требало да се састане са Новаком Ђоковићем, али како је најбољи на свету депортован, тако је и он зграбио шансу и тренутно игра тенис каријере.
Миша је срушио и Американца – за себе и Новака: „Нису сви на истој страни“
Миша држи обећање дато Новаку – пао је и Американац за највећи успех у каријери!
Млади Србин упутио обећање Ђоковићу: „Осветићемо те!“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала