- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сва генијалност Николе Јокића /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, потезом против Лос Анђелес Клиперса натерао је америчке медије да му се више посвете и да укажу свету на сву генијалност српског кошаркаша.
Тако је Тим Леглер са ЕСПН детаљно објаснио невероватно додавање Јокића ка Ерону Гордону који је погодио за победу Денвера над екипом из Лос Анђелеса.
„Људи, ради се о посебном сегменту. Мислим да ово ниједан кошаркаш на свету није у стању да уради“, почео је излагање Леглер.
„Резултат је нерешен, до краја има 16 секунди, а разлика између два сата је две секунде. Лопта иде ка Јокићу, он је хвата и шта ради? Гледа распоред саиграча на терену и сат да види колико му је остало времена.“
Леглер додаје да Јокић очекује да га удвоје и да Клиперси то управо раде.
„Шта прво Јокић уради? Стави лопту изнад главе. Прва опција му је Вил Бартон и то је најочигледније додавање, 99 одсто играча би ту додало лопту. Али, постоји проблем. До краја је остало пет секунди и да је додао лопту до Бартона, дошло би до изолације и тешког шута“, прича Леглер и наставља у даху:
„Јокић је сачекао да види шта ће да уради Лук Кенард (чувар Бартона). Кенард је пришао Бартону и то више није опција за додавање. Јокић сада гледа у правцу Мориса који има простора да утрчи у рекет. У овој ситуацији је важан дефанзивац Бостон. Када би Бостон остао на месту на ком је, а Морис утрчао, то би била лагана два поена. Јокић сада жели да види шта ће Бостон урадити. И, Бостон је морао да покрије Мориса и у том тренутку Јокић има само једно решење – додавање за Ерона Гордона у ћошку.
Леглер каже да и ту постоји проблем јер је Јокић на скроз другом крају терена и питање је како ће додати лопту до Гордона.
„У том тренутку чак четворо руку смета Николи да баци пâс. Упркос томе он и даље има снагу у рукама и поглед да баци лопту право у руке Гордону. Да ли ме зафркавате? Погледајте где је лопта. Гордон није морао ни милиматер да се помери, дошла му је директно у шаке. Зашто је то важно? Па, Бостон је 'летео' ка њему да му засмета, да лопта Гордону није дошла тачно у руке, гарантујем вам да би дошло до тешког шута и да би промашио. Међутим, како му је дошла право у шаке, имао је довољно времена и погодио је шут.“
Леглер је додао да је у последњим тренуцима Јокић размишљао о осам различитих ствари и да је кључ свега могућност и снага да пошаље онакво додавање ка Гордону.
„Леброн Џејмс и Лука Дончић би можда могли исто да ураде, али они су доста нижи од Јокића, вероватно би морали да скоче како би додали, те не би могли из места да изведу такав потез. Јокић је једини човек у НБА који је у стању ово да уради из места“, закључио је сјајни аналитичар Тим Леглер.
Погледајте његово објашњење.
Јокић се разбеснео и кренуо ка судији, али је Мелоун био бржи /видео/
Нестварна партија Јокића – Србин убацио 49 поена и нокаутирао Клиперсе и разиграног Хрвата /видео/
Јокићу стиже толико чекана помоћ – од „лудог Србина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала