- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума о блокирању арапског Спутњика: Није крив алгоритам Фејсбука, већ модератори

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаЛого друштвене мреже Фејсбук
Лого друштвене мреже Фејсбук - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
Блокирање објава арапског „Спутњика“ на друштвеној мрежи „Фејсбук“ није проузроковано алгоритмима, него су то учинили модератори мреже који су негативно расположени према руским медијима, рекао је за Спутњик заменик председника Комитета за информациону политику, технологије и комуникацију Државне думе Русије Евгениј Попов.
„Не ради се о алгоритмима – то су дефинитивно модератори који имају субјективан и негативан однос према руским медијима, траже одговарајуће и често измишљене разлоге како би ограничили слободу информисања код нас у земљи“, рекао је политичар.
Он је истакао да полаже наде у нови руски закон који је ступио на снагу 1. јануара ове године, а који обавезује стране ИТ гиганте да отворе представништва у Русији.
„Када (компанија) 'Мета', између осталих, отвори канцеларије у Русији сносиће стварну одговорност пред законом. Сад немају практично никакву одговорност према нашим органима властима. Они (ИТ гиганти) често игноришу те казне које им изричу, делују не само полазећи од интерних, финансијских побуда, него и у складу са захтевима власти земље где се налази њихово седиште“, истакао је Попов.
Подсетимо, администрација друштвене мреже „Фејсбук“ блокирала је објављивање новог садржаја на страници агенције „Спутњик“ на арапском језику на тој друштвеној мрежи.
Апликација Фејсбука на мобилном телефону - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
РУСИЈА
„Фејсбук“ блокирао нове објаве на страници арапског „Спутњика“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала