- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски проширује санкције против Русије: На мети компаније, судије, Путинов представник

CC BY 4.0 / Канцеларија председника Украјине / Председник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
Пратите нас
Председник Украјине Владимир потписао је указ Савета за националну безбедност и одбрану (СНБО) о санкцијама против руских компанија, судија, као и званичника са Крима.
Сагласно документ који је објављен на сајту председника, на санкционом списку су, између осталих, руске компаније „Ленпромтранспроект“, „Геоземстрој“, акционарско друштво „Осигуравајућа бизнис група“.

На „црној листи“ нашао се и опуномоћени представник председника Русије у Северно-кавкаском федералном округу, бивши државни тужилац Јуриј Чајка, као и неколико руских судија.

На списку се нашло више имена, укључујући заменика министра унутрашњих послова Крима Алексеја Дмитријева, начелника управе МУП Севастопоља Павела Гишченка, вршиоца дужности шефа Истражног комитета Русије за Крим и Севастопољ Владимира Терентјева, тужиоца из Севастопоља Марка Бољшедворског, војног тужиоца Црноморске флоте Алексеја Најда, начелника управе ФСБ за Крим и Севастопољ Леонида Михајлука, министарку спорта Крима Олгу Торубарову, али и бивши министри, судије Врховног, Арбитражог, војног и других судова на Криму.
Санкције подразумевају блокирање имовине – привремено ограничавање права лица да користе и располажу својом имовином, обустављање финансијских трансакција, спречавање повлачења капитала из Украјине.
Ограничења се уводе на пет година.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2021
РУСИЈА
Украјина увела санкције против 23 држављана Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала