- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кинески медији: Си Ђинпинг није Путина ништа молио, поготово не да обустави напад на Украјину

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Си Ђинпинг
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
Пратите нас
Амбасада Кине у Русији саопштила је да је саопштење у вази са објавом у медијима да је наводно председник Кине Си Џинпинг замолио свог руског колегу Владимира Путина да не нападне Украјину за време трајања Олимпијаде - апсолутно нетачно.
„Чланак `Блумберга` о томе да је наводно Си писао Путину да не напада на Украјину за време Олимпијаде је апсолутни фејк њуз“, наводи се у објави амбасаде.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин открио је да планира да се појави на Зимским олимпијским играма у Кини. Претходно је председник САД Џо Бајден изјавио да Америка планира потенцијални дипломатски бојкот ЗОИ.
Потом је то потврдио и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров који је рекао да ђе Путин присуствовати отварању Олимпијских игара у Пекингу 4. фебруара, а тада ће се састати са председником Кине Си Ђинпингом, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
„Припремамо званични руско-кинески самит. Председник Путин ће, на позив председника Си Ђинпинга, посетити Пекинг 4. фебруара – на дан отварања Олимпијских игара. Истог дана ће се одржати преговори на највишем нивоу“, прецизирао је Лавров.
Ски скакаоница – тест пред ЗОИ у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
СПОРТ
Америка бојкотује Олимпијске игре у Пекингу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала