- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Земљотрес погодио Јапан, 10 повређених, нема опасности од цунамија

© AFP 2023 / NICOLAS ASFOURIЗемљотрес
Земљотрес - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
Пратите нас
Земљотрес јачине 6,6 степени Рихтерове скале погодио је рано јутрос југозападни и западни Јапан, а више од 10 људи је повређено. Локалне власти и јапанска Метеоролошка опсерваторија саопштили су да потрес није изазвао цунами.
Епицентар земљотреса био је у Тихом океану у зони поред јапанске обале где се, према предвиђањима у будућности може очекивати велкики земљотрес праћен цунамијем, преноси агенција Кјодо.
Јапанска метеоролошка агенција је потврдила да ће на састанку са владиним телима бити речи о том земљотресу, како би се утврдило да ли је данашњи потрес на било који начин повезан са оним који је био најављен на прошлом редовном месечном састанку.
Данашњи земљотрес се догодио у 01.08 по локалном времену, а епицентар је детектован на дубини од 45 километара надомак обала острва Кјушу.
У граду Оити је повређено шест особа, већина лакше, саопштиле су локалне самоуправе, у Мијазакију је полиција потврдила четворо повређених, а повређених је било и у префектурама Сага и Кумамото на острву Кјушу, пренео је Танјуг.
У граду Оита је након потреса дошло до привременог нестанка струје, а пријављене су и пукотине водоводних цеви на неколико локација у том граду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала