- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Запад користи Украјину као поље за експерименте

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Запад користи Кијев као средство за остваривање својих интереса у региону и као поље за експерименте, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Украјину Запад доживљава као средство утицаја, спровођења својих интереса у региону, дестабилизације ситуације, утицаја на неке процесе и бескрајне оптужбе против нас“, истакла је она.
Зхарова је у интервјуу за „Известија“ навела да „постоји потреба за поводом, потреба да се одржава овај пламен санкција, стално нешто подметати“.
„Нема чињеница које доказују нашу агресију и некакво кршење међународног права, непартнерске односе. Узели су несрећну Украјину као платформу за експерименте, несрећни украјински народ – мултинационалан, иначе“, додала је портпаролка.
Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Руско Министарство спољних послова раније је напоменуло да су изјаве Запада о „руској агресији“ и могућности да се Кијеву помогне да се одбрани од ње и смешне и опасне. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала