- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Може ли се појавити руска база у Венецуели

© Фото : Russian Defence MinistryКрстарица "Москва", руска Црноморска флота
Крстарица Москва, руска Црноморска флота - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Отварање руских војних база у Венецуели је немогуће, јер је то забрањеном Уставом земље, саопштио је амбасадор Русије у Венецуели Сергеј Мелик-Багдасаров.
Дипломата је у интервјуу јутјуб-каналу „Соловјов лајв“ назвао одговор на ово питање „очигледним“, нагласивши да је за то потребно само бацити поглед на Устав Венецуеле.
У исто време, Мелик-Багдасаров сматра да, ако се појача притисак САД, Москва и Каракас могу повећати војну сарадњу. Постоји много облика такве сарадње, јеприметио дипломата.
„Венецуела има прилично развијену лучку инфраструктуру. Тамо се налазе и дубокоморске луке и цивилне луке, постоје разне базе венецуеланске морнарице. Поседују све што је потребно. Друга ствар је што је та тема прилично осетљива. Штавише, наше крстарице-носачи авиона, ракетне крстарице тамо упловљавају и ништа чудно у томе не видимо“, додао је он.
Раније је саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливен запретио „одлучним одговором“ у случају да Москва пошаље руске војнике у Латинску Америку.
Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је недавно на тему распоређивања руске војне инфраструктуре на Куби и у Венецуели да ништа не може да потврди али ни да искључи.
Руска ракета Циркон - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
РУСИЈА
Уз „Цирконе“ размештање руских војних база у Латинској Америци постаје непотребно?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала