- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска амбасада поручила Лондону: Не провоцирајте – ситуација је и тако пред кључањем

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаГрб на згради амбасаде Русије у Лондону
Грб на згради амбасаде Русије у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Амбасада Русије у Великој Британији позвала је Лондон да престане са опасним провокацијама око Украјине у већ узаврелој атмосфери због тврдњи да Москва наводно жели да доведе проруски оријентисане политичаре на власт у Украјини.
„Одлучно позивамо Лондон да престане са глупим реторичким провокацијама које су веома опасне у садашњој узаврелој атмосфери, као и да допринесу реалним дипломатским напорима за осигуравање поузданих гаранција европске безбедности“, саопштио је портпарол руске амбасаде.
Како се наводи, најновија вест о „намери“ Русије да доведе на власт у Кијеву бившег посланика Врховне Раде Евгенија Мурајева, против којег је Русија увела санкције под оптужбом да представља претњу националној безбедности – потпуна је анегдота.
„Нашавши се на маргини стварних дипломатских процеса услед своје кратковиде политике, Лондон види своју улогу у сталном распиривању антируских расположења. Логика је проста – састоји се у оптуживању Русије за припрему 'неминовне' инавезије на Украјину и покушају да на том измишљеном 'темељу' игра улогу идеолошког лидера 'слободног света', који се штити од 'аутократа'“, нагласила је амбасада.
У саопштењу се додаје да је „та парола са лажним сјајем комбинована са очигледном деградацијом британског експертског потенцијала у руском и украјинском правцу“.
„Видимо истински професионални ниво људи који, уз те апсурдне изјаве, шаљу у Украјину убојито оружје, повећавају сопствено војно присуство у близини руских граница, а такође охрабрују Кијев да саботира Минске споразуме“, констатовало је руско дипломатско представништво.
Подсетимо, Министарство иностраних послова Велике Британије тврди да је добило информације да наводно Русија намерава да на власт у Украјини доведе снаге које се позитивно односе према руском руководству.
Москва ове наводе негира. С тим у вези, Министарство иностраних послова Русије назвало је дезинформацијама и провокацијама саопштење Лондона.
Застава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону. - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
РУСИЈА
Лондон прети Москви: Ако поставите марионетски режим у Кијеву, уследиће озбиљне санкције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала