- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Скај њуз“: Иза тврдње да Русија намерава да изведе државни удар у Кијеву стоји Америка

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и САД
Заставе Русије и САД - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Саопштење Министарства спољних послова Велике Британије о намери Русије да на власт у Кијеву доведе прорурског лидера засновано је на информацијама америчких специјалних служби, а не британских, јавља телевизија „Скај њуз“.

„Према подацима 'Скај њуза', тврдња британског МИП-а о плановима Русије да постави у Кијеву проруску владу пре је заснована на информацијама америчких специјалних служби него британских“, изјавила је уредница одељења за безбедност и одбрану телевизије „Скај њуз“ Дебора Хејнс.

Захарова: Унапред припремљена лаж

С тим у вези, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је британски МИП унапред припремио дезинформацију о наводној припреми државног удара у Украјини у нади да руска страна неће одреаговати на време.
„Данас је објављена дезинформација британског спољнополитичког ресора. Најинтересантније је како је то изведено. Ради се о материјалима који су објављени на њиховим званичним ресурсима и у којима се наводи да Русија наводно припрема неки преврат у Украјини. Материјал је унапред припремљен, чинило се да је могао да буде објављен у суботу током дана и увече. Али не, одабрано је боље време, са њиховог становишта – пола два ујутро по московском времену. Мислили су да нећемо одреаговати и унапред су проследили материјале медијима. Одреаговали смо и реаговаћемо“, упозорила је Захарова.
Портпаролка је тај поступак Лондона назвала злонамерном медијском агресијом.
„Те је инвазија, те су преврати, односно политика се шири како би тема бескрајно била актуелна“, додала је.
Подсетимо, Министарство иностраних послова Велике Британије тврди да је добило информације да наводно Русија намерава да на власт у Украјини доведе снаге које се позитивно односе према руском руководству. Конкретно, наводни план Москве је да доведе на власт у Кијеву бившег посланика Врховне Раде Евгенија Мурајева.
Треба напоменути да је реч о особи против које је Русија увела санкције под оптужбом да представља претњу националној безбедности. Министарство иностраних послова Русије назвало је дезинформацијама и провокацијама саопштење Лондона.
Упозорење британског спољнополитичког ресора издато је неколико сати након упозорења руског Министарства спољних послова о припремама медијских и војних провокација Запада, између осталог Америке, у вези са Украјином. У исто време, британски МИП није пружио никакве доказе којима би поткрепио своје тврдње.
Застава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону. - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
РУСИЈА
Лондон прети Москви: Ако поставите марионетски режим у Кијеву, уследиће озбиљне санкције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала