- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

У Украјину стигло више од 80 тона америчког оружја /фото/

© REUTERS / U.S. Air Force/Mauricio CampinoИспоруке америчког оружја Украјини
Испоруке америчког оружја Украјини - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Други авион са више од 80 тона америчког наоружања стигао је у Украјину, објавио је на Твитеру украјински министар одбране Алексеј Резников.
„Више од 80 тона оружја за јачање одбрамбене способности Украјине од наших пријатеља из САД! И то није крај“, написао је министар.
Како пише портал „НВ“, Украјина је добила ручни бацач граната М141 „Bunker Defeat Munition“ и серију противтенковских система „Џавелин“. Наоружање је стигло на украјински аеродром Бориспољ.
У суботу је америчка амбасада у Кијеву саопштила да је Украјини испоручена серија смртоносног оружја нове америчке војне помоћи у вредности од 200 милиона долара. Дипломатско представништво је прецизирало да се терет састоји од око 90,7 тона „смртоносног оружја, укључујући муницију за браниоце линије фронта Украјине“.
Бела кућа раније је обећала да ће Сједињене Америчке Државе наставити да пружају војну помоћ Украјини у наредним месецима за јачање одбране земље.
Украјина је такође добила партију војне помоћи од Велике Британије у виду лаког противтенковског оружја. Заменик министра одбране Украјине за европске интеграције Анатолиј Петренко изјавио је да ће оружје бити коришћено за јачање одбране земље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала