- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Удружење новинара Црне Горе прекршило санкције Русији - годишња награда Спутњику /фото, видео/

© SputnikГодишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе
Годишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Редакција Спутњика Србија добила је годишњу награду Удружења новинара Црне Горе на свечаној Скупштини, одржаној данас у Подгорици, гдје се обиљежава 150 година новинарства у Црној Гори и 75 година рада удружења.
Предсједник удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић уручио је годишњу награду главној уредници Спутњика Љубинки Милинчић. Како је рекао, овим потезом је Удружење новинара Црне Горе прекршило санкције.
© Sputnik / Предраг ВасиљевићГодишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе
Годишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Годишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе
Захваљујући на урученој награди, Милинчићева је изјавила:
„Желим да честитам Удружењу 75 година постојања и 150 година новинарства у Црној Гори. То је важно, између осталог, и зато што данас живимо не само у вријеме постистине, већ и у вријеме постновинарства. Данас се новинар више не бори да осветли догађај, него га ствара и измишља, како би донео корист ономе ко га плаћа. Тржишна економија у новинарству претворила је новинаре, не у борце за истину, него у борбу за кликове. Данас није срамота копати по туђем болу, зарађивати на туђој несрећи, лагати и красти у име његовог величанства-клика. Данас су новинари подијељени на ваше и на наше. И у њиховој међусобној борби све је дозвољено. Лаж, клевете, прљавштине сваке врсте. Циљ оправдава средство. У таквој ситуацији Спутњик се бори да колико толико, остане у границама чојства и јунаштва”.
© SputnikГодишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе
Годишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Годишња награда Спутњику Удружења новинара Црне Горе
Како је истакла, српски Спутњик је мала редакција која је за само седам година успела да промени слику у информативном простору Србије коју су стварали искључиво западни медији.

„Колико видим, нешто слично смо урадили и у Црној Гори. Наравно да је зато заслужна наша мала, али веома утицајна редакција, на коју сам поносна. А посебно сам поносна на то што смо успели да на неки начин објединимо све оне који говоре на истом језику, ма колико га различито звали. И ма колико било апсурдно из бесмислених разлога. Најсимпатичнији ми је назив матерњи, јер против тога не може бити нико. Хвала Удружењу и хвала, наравно Српској телевизији која наше ставове пласира у нашој заједничкој Црној Гори,“ рекла је Љубинка Милинчић на церемонији.

Секретар новинара Црне Горе Иван Милошевић се захвалио медијима на сарадњи са Удружењем, апострофирајући и добру сарадњу са Спутњиком као моћним регионалним медијем.
© SputnikЉубинка Милинчић, главна уредница Спутњика Србија, говори на свечаној додели награде
Љубинка Милинчић, главна уредница Спутњика Србија, говори на свечаној додели награде - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Љубинка Милинчић, главна уредница Спутњика Србија, говори на свечаној додели награде
Жири Удружења новинара Црне Горе на данашњој сједници донио је одлуку да награду за животно дјело и за изузетан допринос новинарству у Црној Гори додијели дугогодишњем уреднику дневног листа „Побједа“, Марини Јочић, као и дугогодишњем уреднику РТЦГ Емилу Лабудовићу.
© Sputnik / СпутњикПредраг Васиљевић, Љубинка Милинчић и Бобан Нововић на додели награде у Подгорици
Предраг Васиљевић, Љубинка Милинчић и Бобан Нововић на додели награде у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Предраг Васиљевић, Љубинка Милинчић и Бобан Нововић на додели награде у Подгорици
Годишње награде припале су и Драгани Мијушковић (Српске новине), Милици Крговић (Дан) и Ивани Крушчић (Српска ТВ). Награду за репортажу добио је главни и одговорни уредник „Гласа Холмије“,Горан Киковић. Добитник награде за колумну је Драган Росандић – Роси (Српка ТВ).
Награду за фотографију добио је Владимир Павићевић, фриленсер. Награде за најбоље портале добили су „Борба“,„Радио Јадран“ и „Беране онлајн“.
© Sputnik / СпутњикЗаједничка фотографија овогодишњих добитника награда
Заједничка фотографија овогодишњих добитника награда - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Заједничка фотографија овогодишњих добитника награда
Жири УНЦГ у години јубилеја – 150 година новинарства у Црној Гори одлучио је да пригодне споменице додијели Удружењу новинара Србије, Радио Светигори и Српској ТВ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала