- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Упозорење: Опрез приликом преласка пруге због тестирања брзог воза између Београда и Новог Сада

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖелезничка пруга
Железничка пруга - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Кабинет градоначелника Новог Сада упозорио је данас грађане да буду опрезни приликом преласка пруге и не користе "дивље прелазе", јер су току тестирања брзог воза.
"Инфраструктура Железнице започеле су са интензивним тестирањем деонице брзе пруге између Београда и Новог Сада. Специјализовани воз немачке железнице за проверу техничке оспособљености неколико пута током дана пролази великом брзином, а 26. јануара тестирање је планирано на правцу између Инђије и Петроварадина", саопштио је Кабинет градоначелника Новог Сада.
Грађане су позвани да не прелазе преко пруге на "дивљим прелазима" јер угрожавају сопствене животе, пошто при великим брзинама машиновођа не може да заустави воз ако уочи пешаке и последице могу бити погубне.
"Ограде су највећим делом трасе већ постављене, али у неким деловима још нису, те до потпуног завршетка изградње брзе пруге, грађани морају водити рачуна о личној безбедности", каже се у саопштењу и наводи да се почетак комерцијалне употребе брзе пруге очекује почетком марта, пренео је Танјуг.
Мерна кола за динамичко тестирање брзе пруге Београд-Нови Сад - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Нови рекорд на српској прузи: Воз достигао брзину од 201,5 километара на сат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала