- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Венчање у метаверзуму: Хиљаде гостију ће присуствовати, као и „дух младиног оца“

CC0 / Pixabay / Венчање
Венчање - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
Пратите нас
Пар у Индији планира да организује венчање у метаверзуму. Међу више од 2.000 гостију, младенци су најавили и дух младиног оца, који је преминуо прошле године.
Мере предузете због пандемије у држави Тамил Наду у Индији унеле су нову димензију традиционалним индијским венчањима. Динеш Сивакумар Падмавати и његова вереница, Анаганандини Рамасвами одлучили су да се венчају у виртуелном простору.
Пар је изабрао филм о Харију Потеру за тему венчања.
Падмавати је послао позивнице за венчање својим рођацима и пријатељима на Твитеру и Инстаграму и рекао да је 2.000 људи најавило присуство, као и да постоји могућност да присуствује 5 хиљада људи.
„Знам да постоје парови који се венчавају преко Зума, али желео сам да урадим више тако што сам организовао венчање у метаверзуму. Желео сам да Индијцима боље представим метаверзум“, рекао је Падмавати у интервјуу за Тајмс.

Радећи као истраживач пројекта на Индијском институту за технологију, Падмавати је такође направио јутјуб-видео како би упутио госте како да присуствују венчању.

Међу гостима ће бити и „дух младиног оца“, који је преминуо прошле године. Младожења је рекао да је направио аватар њеног оца .
„Дочекаћемо га са нашим гостима. Биће то веома емотиван тренутак за моју вереницу“, навео је он.
Иако ће пар носити традиционалну индијску одећу, тема венчања биће Хогвортс.
Гости неће морати да стављају наочаре за виртуелну реалност и моћи ће да се придруже свечаности преко једноставног веб-претраживача – потребни су им и прави акредитиви за пријаву. Венчање је заказано за 6. фебруар.
Младожења је рекао да ако хиљаде гостију дође на виртуелно венчање, интернет у његовом родном селу може имати потешкоћа да се носи са овим изненадним оптерећењем. Стога, у случају да интернет нестане, младенци ће можда морати да оду скутером до најближег торња мобилне телефоније да би наставили своју интернет церемонију.
Виртуелна реалност – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Плаћају милионе за парцеле које физички не постоје
Крава у метаверзуму - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СВЕТ
Краве у Метаверзуму: Уживају на зеленим пашњацима у фармерском Матриксу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала