Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борељ поручио Приштини: Дијалог не постоји само ради Косова

© AP Photo / Olivier HosletШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ изјавио је да ће са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком наставити да ради на обнављају дијалога Београда и Приштине, али и навео да такозвано Косово показује "више неспремности да учествује у томе".
"Поздрављам спремност Србије да учествује у дијалогу и желим да јасно ставим до знања Косову да дијалог не постоји само ради Косова, него зато што је круцијалан за напредовање на ЕУ путу", рекао је Борељ на питање постоји ли неки инструмент ЕУ да се Приштина врати за преговарачки сто.
Он је рекао да ће са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком наставити са припремама за обнављање дијалога у Бриселу, али само, како каже, ако су обе стране спремне да се договоре о позитивним резултатима, и да покажу резултате.
"Радићемо са Лајчаком на томе, а посебно у погледу Косова, које показује више неспремности да учествује у томе", рекао је Борељ, пренео је Танјуг.
Он је поновио да ће Лајчак са представником САД прво следеће недеље ићи у Приштину, како би се, каже, залагао за обнављање дијалога.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала