- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Експлозија у Албанији: Подметнута бомба испред куће председника Фудбалског савеза /видео/

© AP Photo / Hektor PustinaАлбанска полиција
Албанска полиција - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Снажна експлозија догодила се испред куће председника Фудбалског савеза Албаније уочи гласања о новом шефу те организације. Полиција је због експлозије блокирала Драч.
Маскирана особа поставила је експлозив испред куће председника Фудбалског савеза Албаније, Арманда Дуке, али у експлозији није било повређених, јављају албански медији.
Експлозија је уследила након што је Фудбалски савез Албаније почео процедуру избора новог председника и, како тврди Дука, серије претњи које је добијао претходних дана.
Албанска полиција одмах је блокирала делове Драча у потрази за маскираним мушкарцем који је поставио пакет са експлозивом у непосредној близини куће Арманда Дуке.
У тренутку експлозије у кући се налазила само његова супруга.
Мотив за овај напад није познат, али се Арманд Дука недавно сукобио са градоначелником Тиране Ерионом Вељијајем, који је у неколико наврата вређао званичнике Фудбалског савеза Албаније и претио им.
„Он је мој ривал, а не непријатељ“, одмах је реаговао градоначелник Тиране, тражећи од полиције да што пре ухвати починиоце овог напада, пренео је РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала