- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Михољски збор“ најављује од четвртка блокаду свих значајних путева у Црној Гори

© Sputnik / Небојша ПоповићПротест опозиције испред Скупштине Црне Горе поводом хапшења једног од лидера Демократског фронта Небојше Медојевића
Протест опозиције испред Скупштине Црне Горе поводом хапшења једног од лидера Демократског фронта Небојше Медојевића - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Организација „Михољски збор“ најављује од четвртка блокаду свих значајних путева у ЦГ поводом актуелне политичке кризе у Црној Гори обратила се саопштењем за јавност:
“Недјељу дана смо упорно и одлучно излазили на улице, протестујући против прекрајања изборне воље и износећи само један захтјев парламентарној већини - да сједну за сто и пронађу договор. Међутим, незадовољни смо начином на који одређени политички субјекти, учесници и саучесници у подмуклој превари народа која се тренутно дешава пред нашим очима, упорно игноришу наше захтјеве. Стога је одлучено да се, у складу са народном вољом и интересима, постојећи протести интензивирају. Тако ће у терминима четвртак - недјеља (27. и 30. јануара, као и 3. фебруара) бити извршена блокада свих значајних магистралних путева у Црној Гори. Овакав вид протеста биће увод у исказивање незадовољства изневјерених грађана које ће наступити 4. фебруара, када ће бити одузет мандат онима који су се показали недостојним представницима народа Црне Горе", пише у саопштењу.
Из “Михољског збора” истичу” годину и по дана је прошло од када су грађани Црне Горе срушили диктаторски режим Мила Ђукановића и ослободили се страха којим су понижавани три деценије. Сада, тај исти народ, каже: НЕ политичкој корупцију! НЕ издаји! НЕ манипулацијама и пропаганди драги грађани, не лажима! НЕ ДПС-у и сателитима који жели да се врати на мала врата и настави са похаром ове државе! Овај народ, уједињен жељом да коначно живи боље, и по први пут прими плату која не унижава његово основно људско достојанство, као што је то био случај у протекле три деценије када је таворио у пуком сиромаштву јер је тако одговарало политичким елитама које су за то вријеме пуниле своје дзепове, овај народ, који више не може бити преварен, заведен и понижен, захтијева само једно: да се на сједници заказаној 4. фебруара донесе одлука о скраћењу мандата Скупштине Црне Горе и исти врати онима којима и припада - грађанима Црне Горе. Наша одлучност и бројност је неупитна и доказана, ријеке људи су шетале овим улицама за слободу, ријеке људи свих вјероисповијести и националних припадности, показавши грађански и демократски потенцијал на каквом би Црној Гори позавидјеле многе велике демократије. Зато, драги грађани, видимо се у четвртак на великим протестима широм Црне Горе на којима ћемо још једном показати онима који потцјењују моћ народног гласа, да наш глас не може бити предмет трговине и политичке корупције, а ми не можемо више бити изманипулисани и подијељени! До побједе!”, пише у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала