- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милан Кнежевић: Не прихватамо никакав концепт мањинске владе

© Sputnik / screenshotМилан Кнежевић
Милан Кнежевић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић оцијенио је да за ту партију није прихватљив концепт мањинске Владе.
„Ми не желимо никакав концепт мањинске Владе. Ми желимо равноправну политичку владу у оквиру парламентарне већине или техничку, ако нема договора. Та техничка влада би припремила изборе, јер, понављам још једном, не дај боже да Кривокапић и Абазовић организују изборе. Дритан би их, вјероватно, организовао у суботу, Здравко у недјељу, Мицкеј Спајић у понедјељак, а Тамара Срзентић у уторак. Свако би из Владе један дан организовао и он би побиједио на тим изборима и онда би стварно морали да зовемо овог Ескобара да се укључи и да саопшти који су избори легитимни и на ког кандидата треба да се рачуна“, рекао је Кнежевић на ТВ Адриа.
„Мени се чини да је у Влади на дјелу мождани удар, јер све што смо чули од премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића, као и министара који подржавају једног или другог, дјелује као да је тамо некакав мождани удар и да се они налазе у стању неке полукоме“, додао је Кнежевић.
Према његовим ријечима, тешко је објаснити грчевито брањење фотеља у извршној власти.
„Сама чињеница да се чувена Дара са Смоковца, на протестима, показала као најозбиљнији политичар међу министрима и најозбиљнији политичар међу свим овим функционерима који наводно бране изборну вољу, а чини ми се да бране фотеље и позиције – част изузецима, говори о томе да је, у ствари, тај пузајући државни удар прешао у галопирајући мождани удар, јер тешко другачије можете објаснити овако хистерично и франетично брањење фотеља и од стране Кривокапића и од стране Абазовића, а при том и један и други оптужују нас из Демократског фронта да смо их посвађали“, навео је Кнежевић.
Он није конкретно одговорио на питање да ли је за ДНП прихватљива варијанта да предсједник СНП-а Владимир Јоковић буде нови премијер.
„А зашто не би неко из Демократског фронта био премијер? Ми чинимо 67 одсто парламентарне већине, а својом снагом, принципима и борбом против режима Мила Ђукановића мислим да смо заслужили да, кроз подршку коју смо добили од грађана, макар у другом полувремену имамо премијера“, рекао је Кнежевић.
Не види, додао је, зашто неко ствара наратив подобности Демократског фронта зато што су они Срби и зато што „миришу“ на Србију и на Русију и да то треба да буде елиминаторни фактор макар имали и 40 посланика.
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
РЕГИОН
Абазовић позива Андрију Мандића да сједну за сто
Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
РЕГИОН
Кривокапић: На дјелу је државни удар, Радуловић од септембра радио за мањинску владу
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
РЕГИОН
ГП УРА: Зелено светло за политичке консултације око мањинске владе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала