- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал се огласио због „рата око тоалета“ и оптужби Шаповалова: „Није ми било јасно шта се дешава“

© AP Photo / Andy BrownbillШпански тенисер Рафаел Надал
Шпански тенисер Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Рафаел Надал савладао је Дениса Шаповалова, али је Канађанин био љут због одуговлачења између поена које је Шпанац правио. Надал се после победе правдао како је поштовао правила, пожелео Шаповалову све најбоље, али истакао да није у праву, као и да ће он то разумети касније.
Денис Шаповалов није био задовољан суђењем на мечу против Надала, а главни разлог за то су паузе које је Шпанац уобичајено правио.
Канађанин је тражио од судије реакцију, а Надал се након меча оправдао тиме да му није било јасно шта се догађа.
„Изашао сам на мрежу и питао судију шта се дешава. Нисам разумео шта се догађа. Знам да сам узео додатно време на крају првог сета јер сам морао да се пресвучем на столици. Искрено, у тим моментима, на крају сетова судије вам дају мало времена, посебно када су овако влажни услови, како бисте променили одећу“, навео је Надал.
Како је истакао, било је очигледно да не може више да игра у истој опреми у таквим условима.
„Денис је мислио да сам добио време да одем у тоалет, јер је судија дао паузу и мени је требало додатних 30 секунди да се пресвучем“, објаснио је Надал.
Шпанац сматра да није прекршио правила и да је Денис нервозу испољио на погрешан начин.
„Пратио сам правила. У томе је ствар. Мислим да Денис није био у праву. Разумем да је тек изгубио сет, хтео је одмах да настави, али мислим да разуме и да ће касније схватити да вам је потребно време да промените одећу“, био је одговор Надала Шаповалову.
Шпански тенисер подсетио је на то да су правила измењена због дугих пауза које је правио Стефанос Циципас.
„Знате да имамо ова нова правила због свега што се причало о Стефаносу Циципасу. Нисам играо, али сам чуо да је он узимао доста времена неколико пута прошле сезоне. Нова правила су да да одемо у тоалет, они нам броје и имамо само неколико минута, После другог сета сам мењао одећу и момак који је био уз мене ми је бројао три минута, два минута, минут. Само сам следио правила. Што се тиче осталог, не знам. Био сам доста спорији у игри од њега“, истакао је Надал.
Шаповалов се након меча пожалио на то да му се у дуелима са другим играчима оваква ситуација не би догодила, односно алудирао је на то да је Надал повлашћен пред судијама.
То није случај. Верујем да нико на терену не заслужује бољи третман од других. То не желим и не осећам да добијам тако нешто. Сви знају да јако поштујем судију Карлоса Бернандеса, он је сјајан. Неће бити да је он стално на терену када ја играм. То није случај“, правдао се Рафа.
Објаснио је да се често дешава да људи помисле да боље рангирани играчи имају и бољи третман, али да пракса то не показује.
„Знам да ће људи увек причати како топ играчи имају бољи третман, али на терену то није истина. То је мој осећај. Не мислим да сам имао предност над другима, зато верујем да Денис греши. Последњих неколико година имамо сат, донели смо мере како би све били коректно за свакога“, истакао је Надал.
Шпанац је на крају пожелео све најбоље Шаповалову и његову љутњу приписао неискуству.
„Жао ми је Дениса, мислим да је играо сјајан меч. Тешко му је да прихвати да је изгубио овако, посебно јер сам се осећао уништеним и вероватно је видео да сам и такав у стању да добијем меч. Желим му све најбоље. Млад је, успеће, а свако од нас прави грешке током каријере. И ја сам правио много грешака као млађи. Он ће вероватно касније разумети да данас није био у праву“, закључио је Надал.
Шпански тенисер у полуфиналу Аустралијан опена играће против Матеа Беретинија који је претходно савладао Гаела Монфиса.
Италијански тенисер Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
Монфис се херојски борио, али – Беретини иде на Надала!
Денис Шаповалов, канадски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
Шаповалов и даље љут на Надала: Није поштено, где је граница?
Канађанин Денис Шаповалов у свађи са судијом Карлосом Бернандесом - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
„Сви сте корумпирани“ – Канађанин беснео на судију због Надала /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала