- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Топ-5 места на планети која обичан човек никада неће посетити

CC BY-SA 2.5 / Prefeitura Municipal de Itanhaém / Ilha da Queimada Grande - Itanhaém3Острво Кејмада Гранди или Змијско острво у Бразилу
Острво Кејмада Гранди или Змијско острво у Бразилу - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
Пратите нас
Телевизија Discovery Science саставила је листу од пет места на планети које обичан човек никад неће посетити.
1. Острво Морган. На њему живи око 5.000 мајмуна. СвИ они имају херпес и људима је забрањено да се појављују на њему, како се не би заразили.
2. Пећина Лаксо. На зидовима пећине се налазе цртежи, стари 17.000 година. Боравак људи (туриста) у њој довео је до тога да је људкси дах (угљен-диоксид) почео да раствара слике. Техничким средствима није било могуће нормализовати микроклиму у пећинама и сада је комплекс потпуно затворен за јавност.
3. Острво Кајмада Гранди или Змијско острво. Оно се налази код обале Бразила у Атлантском мору. Оно је гнездо отровних змија. На 0,43 квадратна километра живи 4.000 златних змија, једних од најопаснијих на свету.
4. Острво Сентинел у Бенгалском заливу. Формално, острво се налази под јурисдикцијом Индије, али га у потпуности контролишу домороци, чији обичаји и поредак су сачувани још од каменог доба. Домороци су непријатељски расположени према гостима и посета острву може бити веома опасна.
5. Боемски шумарак, приватно одмаралиште у граду Монте Рио, држава Калифорнија, САД. Парк припада приватном мушком клубу „Боемски клуб“ у који кандидат мора да чека 15 година да би постао део најутицајнијих људи света, из области уметности, музике, бизниса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала