- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зенит ће запамтити Давида из Новог Сада, а он – Санкт Петербург: „Сада знам где ћу на летовање“

© Фото : ОК ВојводинаДавид Мехић
Давид Мехић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Одбојкаши Војводине приредили су велико изненађење када су савладали Зенит, а најкориснији играч утакмице био је Давид Мехић. Новосађанин је раскошним талентом предводио своју екипу до тријумфа против фаворизованог руског тима, а за Спутњик је открио прве утиске из Санкт Петербурга, који намерава поново да посети.
Одбојкаши Војводине спаковали су кофере и запутили се у Санкт Петербург како би изашли на терен против Зенита који је представљао најтежег ривала у групи Д Лиге шампиона, после два пораза, од Берлина и руске екипе у Србији.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Зенит је био фаворит, а српски тим је на пут кренуо у ослабљеном саставу па зато није било места великим надама и очекивањима.
Ипак, један од оних који је вратио веру у тим био је Давид Мехић који је од тренутка изласка на терен „запретио“ одбојкашима Зенита у „Сибур арени“.
Мехић је у мечу 4. кола Лиге шампиона уписао 12 поена и зарадио титулу најбољег играча, а дан након тријумфа провео је у шетњи и разгледању, са жељом да се упозна са што више знаменитости велелепног града.
После руског снега и шетње по величанственим музејима Санкт Петербурга, Давид Мехић говорио је за Спутњик о подвигу и победи над фаворизованим домаћинима.
„Већ последњих пар месеци имамо доста проблема са повредама, то нам отежава тренинге. Нисмо имали велика очекивања од ове утакмице, поготово што смо имали проблема са корона вирусом од почетка године. Није нас било довољно, вежбали смо у теретани, тренирали у групицама. На крају се то исплатило, скупили смо се, играли смо тимски и искористили смо то што су и ослабљени“, почео је Мехић разговор за Спутњик.
© Фото : ОК ВојводинаДавид Мехић
Давид Мехић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Давид Мехић
Иако су повреде и вирус корона правили проблеме чак и када су тренинзи у питању, против руског тима то је била предност јер Зенит није имао толико потешкоћа током сезоне.
Одбојкаши Војводине дужи временски период тренирали су у специфичним условима због чега су већ научили како да се носе са таквом ситуацијом.
„Тренер је очекивао да дамо 200 одсто себе, али мислим да је наша предност што од почетка сезоне имамо проблем са повредама и онда смо навикли на отежан тренинг. Нама је помогло што смо навикли на ту ситуацију да не будемо комплетни, па смо се у томе боље снашли него они, искористили смо искуство“, објаснио је Мехић.
Прваци Србије претрпели су неочекивани пораз од Берлина, али је утакмица са Зенитом послужила као доказ колико сјајан српски тим може да пружи.
„На почетку сезоне амбиције у Лиги шампиона су биле да против Зенита пружимо максимум, али да не очекујемо победу, док против Берлина и Бенфике идемо на тријумф. Испоставило се да против Берлина нисмо имали среће да будемо комплетни. Изгубили смо иако смо се добро показали, а изгледа да нам се то вратило против Зенита. У наредне три утакмице идемо на победу“, оптимистичан је Мехић.
© Фото : ОК ВојводинаДавид Мехић
Давид Мехић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Давид Мехић
Давид је рођен 1997. године, а његова каријера већ је богата трофејима највише са Војводином у коју се 2021. године вратио по трећи пут.
Претходно је наступао за Политехнику Лубин, али је Војводина имала посебно место у срцу.
„Имам ту срећу да могу да играм за клуб за који навијам од малена, клуб који пратим још од када сам био дете, родитељи су ме водили на утакмице, а сада сам са трибина сишао на терен. Играње у иностранству је другачије, то је професионализам, овде има много више емоција, ја сам генерално емотиван због тога ми све ово одговара“, са осмехом је објаснио српски одбојкаш.
Одбојкаши Војводине наредну утакмицу играју пред домаћом публиком, а то доноси додатну жељу за тријумфом, с обзиром на то да у тиму влада и самопоуздање након славља над руским тимом.
„Играћемо у Спенсу против Берлина и стварно би било лепо да пред новосадском публиком победимо и да их почастимо тиме“, истакао је Мехић.
А наш саговорник је после сјајне партије себе почастио туристичким обиласком Санкт Петербурга, коме ће се, како нам је рекао, сигурно вратити, као што се недавно вратио у свој родни Нови Сад.
„Волим културу и уметност, то је један од битних фактора при одлуци да се вратим у Војводину. Нови Сад је европска престоница културе и то се дешава једном у животном веку, нисам желео то да пропустим. Посетио сам доста ствари, али желим још много тога да видим. У Санкт Петербургу смо пет дана, али то је мало наспрам тога колики је град. Али сада знам где ћу доћи на летовање. Били смо у Ермитажу, ту смо се највише задржали“, поделио је утиске Мехић.
Ермитаж, државни музеј, заједно са Зимским дворцем који је некада био званична резиденција руских царева, била је Давидова жеља за руско гостовање, креирао је незаборавне успомене за целу екипу која се враћа у Србију и са новом енергијом улази у финиш сезоне.
„Остало је још два, три месеца до краја сезоне када се узимају трофеји и медаље, фокус је на томе. Што се тиче Лиге шампиона то се решава у наредних неколико недеља, па ћемо знати шта и како у нокаут фази“, закључио је Давид Мехић.
Одбојкаши Војводине - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СПОРТ
Шок у Санкт Петербургу – Војводина срушила моћни Зенит!
Србија – Русија, одбојкашице, Европско првенство у Београду - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
Италијан после Хрватске води и Србију – познат Терзићев наследник
Зоран Терзић – селектор одбојкашица Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
„Не треба трошити речи на то колико је тешко напустити Србију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала