- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Неко је Ђоковић, а неко Надал

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Изјаве Дениса Шаповалова после меча са Рафаелом Надалом, којег је оптужио да користи привилегије свог имена током мечева, натерале су навијаче да се осврну на изјаве Канађанина везане за Новака Ђоковића.
Шаповалов је после пет напетих сетова изгубио меч четвртфинала Аустралијан опена, а након тога напао судију Карлоса Бернардеса, рекавши „да су сви корумпирани“ што се тиче Надала и тога шта му је допуштено на терену.
„Надал има посебан третман само зато што је Надал. То је 100 посто тако. Толико дуге паузе под новим правилима више нису могуће. У другим мечевима смо морали да трчимо назад на терен јер судије све што су радиле је мериле нам време. А данас?“, рекао је бесни Шаповалов.
Младом канадском тенисеру је ово био други пораз у исто толико мечева против Надала, док је против Ђоковића, који у Мелбурну није јер је депортован, играо седам пута и никада није тријумфовао.
Међутим, његови коментари после мечева са српским тенисером никада нису личили на оне током и после дуела са Шпанцем.
„Рекао ми је да зна колико ми је тешко сада. Рекао ми је да ће ми све доћи на своје. Мени то много значи када долази од некога као што је он. Он не мора све то да ради, али то показује каква је он особа. Баш је лепо када неко као што сам ја чује то од њега. Имам невероватно поштовање за њега. Он је сигурно један од највећих тенисера свих времена и фантастично је да чујем такве ствари од њега“, рекао је Шаповалов једном приликом о Ђоковићу.
Ове речи Денис је Новаку упутио после полуфинала Вимблдона 2021. године, када је најбољи тенисер планете славио победу са 3-0 у сетовима, али је у практично сваком сету Канађанин имао шансу да исти и освоји.
Меч против Рафе је био другачији јер је Шаповалов освојио два сета, али је и у том окршају пропустио велике прилике, поготово када је у петом сету пропустио брејк лопте у два гема, а Надал искористио прилику у једном једином.
Подсетимо, „Бик са Мајорке“ се у полуфиналу Аустралијан опена састаје са Италијаном Матеом Беретинијем у ноћи између четвртка и петка.
Инцидент из Мелбурна бацио ново светло на скандал из Њујорка /видео/
Надал се огласио због „рата око тоалета“ и оптужби Шаповалова: „Није ми било јасно шта се дешава“
Урнебесан потез девојчице – „искористила“ је бес Шаповалова и одушевила свет /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала