- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик о Комшићевом обраћању у ПССЕ: Лични став човека који је узурпирао и место на којем се налази

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, изјавио је да обраћање Жељка Комшића Парламентарној скупштини Савета Европе није усаглашено на Председништву БиХ и оно не одражава став БиХ, већ лични политички став човека који је, како је навео, узурпирао и место на којем се налази.
Комшићево обраћање, истиче Додик, парламенту Савета Европе садржи низ неистина, паушалних оцена и нетачних квалификација, као и да је у функцији збуњивања европске и светске јавности.
"Сам Дејтонски споразум је рат у БиХ оквалификовао као трагичан сукоб, а Комшић је заборавио да помене да су све анексе споразума потписале и Република Српска и ФБиХ. Конститутивност народа, против које се Комшић константно залаже, део је Устава БиХ и тако ће остати све док се у БиХ не договоримо другачије", рекао је Додик у изјави за Срну.
Оценио је да овакви излети члана Председништва, којима је Комшић склон, додатно урушавају и Устав БиХ, али и поверење које је на минимуму у протеклих 26 година.
Комшић, који у Председништву БиХ заступа Хрвате, а изабран је гласовима Бошњака, у обраћању Парламентарној скупштини СЕ у уторак заложио се за једнакост сваког грађана БиХ и измену политичког система земље, а говорио је и о измени Устава и Изборног закона БиХ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала