- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм о мартовском погрому на Косову освојио награду публике на филмском фестивалу у Трсту

© Фото : Кирил Продановфилм "Мрак"
филм Мрак - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Филм „Мрак“ редитеља Душана Милића освојио је награду публике на 33. Филмском фестивалу у Трсту, где је уједно имао и светску премијеру.
Радња овог психолошког трилера инспирисана је истинитим догађајем који се одиграо у време мартовског погрома на Косову 2004. године.
Филм обрађује тему живота Срба у сталном страху, а кроз причу нас води девојчица Милица која, након што су јој отац и ујак нестали, остаје сама са мајком и дедом у сабласној кући у планинским забитима Косова. Породицу чувају пријатељски настројени припадници италијанског КФОР-а чија прекоманда, ипак, мења све…
© Фото : Михаил Георгијевфилм "Мрак"
филм Мрак - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Ауторску екипу филма чине сценариста и редитељ Душан Милић, директор фотографије Кирил Проданов, сценограф Миленко Јеремић, костимографкиња Лидија Јовановић, монтажер Јанис Калкиадакис и композитор Кристијан Ејднес Андерсен.
У „Мраку“ глуме Даница Ћурчић, Славко Штимац, Миона Илов, као и Флавио Паренти, Иван Зербинати, Никола Кент, Дарен Пети, Никола Ракочевић, Славиша Чуровић, Слађана Букејловић...
© Фото : Јана Лозевафилм "Мрак"
филм Мрак - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
„Мрак“ је настао у српско-данско-бугарско-италијанско-грчкој копродукцији, а премијеру пред домаћом публиком имаће 26. фебруара на предстојећем ФЕСТ-у.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала