- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

И Црноморска флота почела војне вежбе: Испловило више од 20 бродова

© Sputnik / Василий Батанов / Уђи у базу фотографијаЦрноморска флота у Севастопољу
Црноморска флота у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Више од 20 бродова Црноморске флоте Русије се налази у Црном мору како би учествовали на вежбама, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Више од 20 бродова Црноморске флоте ће учествовати на вежбама које ће се одржати у Црном мору. Бродови и пловила Црноморске флоте су испловила из својих база у Севастопољу и Новоросијску и отпловили у задате регионе“, наводи се у извештају Министарство одбране Русије.

На вежбама су бродске ударне групе и десантни бродови укључујући фрегате, извиђачке бродове, мале ракетне и десантне бродове, као и мале противподморничке бродове и миноловце.
Посаде бродова ће током пловидбе извршити низ вежби и обука за организацију комуникације, безбедног маневрисања у рејонима са великим бројем бродова и организацију противваздухопловне одбране.
Вежбама ће током јануара и фебруара руководити командант Ратне морнарице Русије адмирал Николај Јевменов.
Основни циљ вежби су акције заштите руских националних интереса у међународним водама, као и супротстављање војним претњама са мора и океана.
Вежбе ће се изводити у акваторијама мора која се граниче са руском територијом, као и у оперативно важним областима светског океана. Појединачне вежбе биће одржане у Средоземном, Северном, Охотском мору, северо-источном делу Атлантика и на Пацифику.
Раније је на вежбе изашла Северна и Балтичка флота. Министарство одбране Русије је 20. јануара саопштило да ће ратна морнарица Русије вршити маневре у којима ће учествовати 140 бродова, 60 летелица, 1.000 јединица војне технике и више од 10.000 војника.
Проба за параду Дана морнарице у руским градовима - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
РУСИЈА
Велики маневри руске морнарице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала