- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић и Кнежевић саопштили Јоковићу став ДФ око нове владе Црне Горе

© REUTERS / Stevo VasiljevicМилан Кнежевић и Андрија Мандић
Милан Кнежевић и Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Предсједник Нове Српске демократије Андрија Мандић и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић разговарали су са предсједником Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем и још једном му поновили њихове ставове да је неопходно поштовати и сачувати изборну вољу грађана исказану на изборима 30. августа.
Они су му поручили да се само у оквиру актуелне парламентарне већине може тражити ново одрживо решење. Мандић и Кнежевић су најавили да ће, уколико дјелови постојеће парламентарне већине направе било какав договор са ДПС-ом, ДФ отпочети и предводити ванинституционалну борбу организујући протесте.
Лидери ДФ-а су обавијестили Владимира Јоковића да је њима неприхватљив било какав договор и сарадња са ДПС-ом, и да вјерују да ће то бити и став СНП-а.
“У случају нежељеног сценарија морају се у што краћем року одржати ванредни парламентарни избори на којима би воља грађана Црне Горе била најбољи и једини арбитар за решење тешке друштвено политичке кризе”, наводе из ДФ-а.
Челници ДФ-а су са жаљењем констатовали да је актуелна Влада у својој спољњој политици, на најважнијим међународним адресама без икаквог основа, користила сваку прилику за сатанизовање и покушај компромитовања Демократског фронта, иако се, наводе, овај савез све вријеме трудио да друштвене и политичке проблеме решавамо у Црној Гори, што кроз овакве разговоре с лидерима постојеће парламентарне већине, чинимо и у овој кризи.
Предсједник СНП је још једном поновио да је нажалост народна воља изневјерена непотписивањем Темељног уговора са СПЦ, и да по дубини није дошло до демонтаже ДПС- а, што је између осталог и довело до кризе унутар саме Владе, због чега је постојеће стање неодрживо.
“Зато СНП и сматра да треба изабрати нову Владу, јер постојећа не одражава народну вољу, пошто се у њој налазе и људи за које нико није гласао на изборима, а неки међу њима чак нису ни изашли на изборе”, истиче се у саопштењу.
Владимир Јоковић је посебно нагласио да поједини министри који помињу да су се жртвовали за Црну Гору, уопште не спомињу двоиподеценијску жртву СНП- а, а да притом нису испоштавали ниједан договор са овом партијом.
Предсједник СНП-а је поновио и да је ова Влада урушила саму себе, и да јој не треба већи противник од ње саме, те да ће СНП урадити све да дође до избора нове Владе у оквиру актуелне парламентарне већине и странака мањинских народа са којима је потписао Меморандум.
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
РЕГИОН
Кривокапић: Влада спремна за потписивање Темељног уговора са СПЦ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала