- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Дугорочни уговори обезбедили Италији руски гас по ценама испод тржишних

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин на састанку са италијанским предузетницима у Москви изјавио је да Италија добија гас из Русије по ценама испод тржишних захваљујући дугорочним уговорима.

„Желео бих да скренем пажњу на то да италијанске енергетске компаније настављају да раде са 'Гаспромом' на основу дугорочних уговора и данас имају могућност да купују гас по ценама које су, рекао бих, далеко испод тржишних, спот цена које су значајно порасле због хладне зиме и дефицита понуде“, констатовао је руски лидер.

Према његовим речима, прошле године „Гаспром“ је испоручио Италији 22,7 милијарди кубних метара природног гаса, што је знатно више него 2020. године (20,8 милијарди).
Путин је истакао да је Русија задовољна успешним развојем сарадње са италијанским компанијама и банкама на великим пројектима у енергетској сфери.
„Имам у виду 'Јамал СПГ', као и 'Арктик СПГ 2' у којима је ангажовано преко 60 предузећа из Италије“, прецизирао је Путин.
Он је прецизирао да Русија види озбиљне перспективе за проширење пословног партнерства Москве и Рима и у другим сферама енергетике.
Налазиште гаса у Лавовској области Украјине - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
РУСИЈА
Резерве гаса у европским подземним складиштима на историјском минимуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала