- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Бићу 47. председник Америке /видео/

© REUTERS / OCTAVIO JONESДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
Пратите нас
Бивши председник Доналд Трамп снимљен је како говори пријатељима током партије голфа да ће бити 47.“ председник Сједињених Држава. Трамп, који тврди да га је Џозеф Бајден преваром победио 2020. године, још увек није званично објавио своју кандидатуру за 2024.
На видеу који кружи друштвеним мрежама снимљен је Трамп како се спрема да удари голф палицом, носећи на глави црвени качкет који је његов заштитни знак, са натписом „Учинимо Америку поново великом“.
„Наступа 45. председник Сједињених Држава“, изговара на снимку особа која је била у друштву са Трампом на партији голфа.
- На то Трамп одговара „45. и 47.“ Његов одговор изазвао је одушевљење присутних.
Откако је прошлог јануара напустио Белу кућу, Трамп тврди да су председнички избори 2020, које је изгубио од демократе Џоа Бајдена, „намештени“.
Иако му је забрањен приступ свим важнијим платформама друштвених мрежа, Трамп је наставио да коментарише америчку политику путем саопштења за штампу и интервјуа за медије, а последњих месеци је одржао неколико скупова, током којих је више пута давао наговештаје о планираном повратку у 2024.
Међутим, он није дефинитивно јавно изјавио да ли ће се кандидовати или не.
Уколико пристане на нову кандидатуру за председника, Трамп је истакнути фаворит за номинацију Републиканске странке. Анкета Харвард/Харис објављена у понедељак показала је да је Трамп кандидат којег подржава 57 одсто републиканских бирача, док су гувернер Флориде Рон ДеСантис и бивши потпредседник Мајк Пенс на другом и трећем месту, са подршком од 12 одсто, односно 11 одсто, преноси РТ.
Трамп - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СВЕТ
Трамп: Бајден је тотално подбацио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала