- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Русија раније није помагала Донбас оружјем

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаКремљ, Москва
Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је предлог странке „Јединствена Русија“ да се почне са испорукама одбрамбеног наоружања самопроглашеним републикама Донбаса новост.

Упитан да ли је Русија већ помагала оружјем самопроглашене Доњецку и Луганску Народну Републику или је предлог „Јединствене Русије“ новост, Песков је одговорио: „То је нешто ново“.

Портпарол Кремља је истакао да је руски председник Владимир Путин добро упознат са апелима руских посланика да се помогне самопроглашеним ДНР и ЛНР испоруком оружја.

„Сада нема било какве реакције председника на ове иницијативе“, прецизирао је Песков, одговарајући на питање да ли председник дели мишљење са посланицима о помоћи републикама.

Он је додао да такви предлози показују да „грађани Русије и парламентарци не могу бити равнодушни према судбини становника Донбаса“.
„То, наравно, наглашава интензитет проблема“, уверен је Песков, подсетивши да се ради о „страначкој иницијативи“.
Раније је потпредседник Савета федерације Русије, секретар генералног савета „Јединствене Русије“ Андреј Турчак оценио да би Русија требало да помогне ДНР и ЛНР испорукама одређених врста наоружања ради повећања њихове одбрамбене способности пред могућом агресијом.
Украјинска војска у Кијевској области - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
РУСИЈА
Луганск упозорава: Украјина може кренути у офанзиву на Донбас у наредним данима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала