- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан наставља са враћањем српске деце – стигао је Тристан! /видео/

© Фото : Youtube/Screenshot/TresMasUnoСрпски кошаркаш Тристан Вукчевић у дресу Реал Мадрида на утакмици против Бетиса
Српски кошаркаш Тристан Вукчевић у дресу Реал Мадрида на утакмици против Бетиса - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
Пратите нас
Тристан Вукчевић, доскорашњи кошаркаш Реал Мадрида, потписао је вишегодишњи уговор са Партизаном, чиме су црно-бели наставили са праксом враћања талентованих српских кошаркаша у матичну земљу.
Тристан Вукчевић је син некадашњег репрезентативца Србије Душана, а кошаркашки је сазревао у Грчкој и Шпанији.
Ипак, током сезоне је изгубио место у екипи Реала и неколико недеља пошто је поменуто као опција, одлучио се на прелазак у Партизан.
Тристан је рођен 2003. године у Сијени, док је његов отац наступао за екипу Монтепаскија, висок је 213 центиметара и игра на позицијама крилног центра и центра.
Занимљивост у вези са 18-годишњим талентованим кошаркашем је да може да настпа за чак шест националних тимова – са очеве стране за Србију, Босну и Херцеговину и Грчку, са мајчине за Шведску, а рођењем и животом стекао је то право и када се у питању Италија и Шпанија.
Ипак, долазак у Србију би могао да буде добар знак да ће га наш национални тим имати на располагању у наредним годинама, али ће морати да се сачека док не напуни 21 када ће моћи да се одрекне свог грчког кошаркашког држављанства, уз чију помоћ је стигао до Реала.
Партизан довођењем Вукчевића наставља са праксом враћања српске деце у српску кошарку – претходно се то догодило са Радетом Загорцем, Урошем Трифуновићем, Аленом Смаилагићем и Балшом Копривицом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала