- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Донбасу примећени амерички плаћеници

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПрипадник Народне милиције ЛНР
Припадник Народне милиције ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
Пратите нас
Плаћеници америчке приватне војне компаније примећени су у Донбасу, рекао је за РИА „Новости“ начелник управе Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике Јан Лешченко.

„Инструкторима је забрањено да се налазе у зони 'Операције здружених снага', али ми смо више пута бележили њихово присуство у зони сукоба. Постоје поуздане информације о присуству плаћеника (америчке приватне војне компаније) 'Академи', раније познате као 'Блек вотер' у зони 'Операције здружених снага'“, рекао је Лешченко.

Како је додао, још 2014. године постало је јасно да западни инструктори обучавају украјинску војску.
Тренинзи се одржавају на полигонима у Лавовској области, на Јаворовском полигону, у 235. центру за обуку јединицу у Николајевској области, на 241. полигону у Херсонској области и на аеродромима 'Шкољни' у Одеси, 'Куљбакино' у Николајевској и 'Озерно' у Житомирској области“, прецизирао је Лешченко.
Такође је истакао да из неколико разлога, као што су немотивисаност украјинских војника и кратко време обуке, западни инструктори имају мале могућности да припреме „колико-толико квалификоване кадрове“.
Раније је потпредседник Савета федерације Русије, секретар генералног савета „Јединствене Русије“ Андреј Турчак оценио да би Русија требало да помогне ДНР и ЛНР испорукама одређених врста наоружања ради повећања њихове одбрамбене способности пред могућом агресијом.
Амбасада САД у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
РУСИЈА
Мутне игре иза сцене: Зашто Америка изненада евакуише особље амбасаде из Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала