- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пет намирница са ефектом хитне детоксикације

© Fotolia / Daniel VincekЦвекла и сок од цвекле
Цвекла и сок од цвекле - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Руски ендокринолог Алиона Баредо набројала је пет намирница које могу бити корисне у чишћењу организма од великог броја токсина који се акумулирају у услед различитих фактора.
Према речима специјалисте, унос ових пет намирница може значајно да утиче на метаболизам и здравље и побољша изглед суве, перутаве коже и помогне у скидаеу упорног вишка килограма, јер је у таквим условима телу потребна хитна нега и прочишћавање.
Међу пет намирница за детоксикацију које је навела Аљона Баредо су:
1.
Цвекла – Ефикасно чисти јетру. Овај ефекат се постиже захваљујући бетаину, полифенолима и полисахаридима у саставу овог поврћа. Овај сет стимулише јетру и активира производњу ензима за чишћење. ⠀.
2.
Купус – Помаже у побољшању здравља јетре, снижава холестерол и елиминише токсине јер је ово поврће богат извор калијума, калцијума, магнезијума, фолне киселине. Поред тога, захваљујући садржају индола, органског једињења, обезбеђује стимулацију цитокрома, ензима за детоксикацију.
3.
Целер – Ова намирница је богата минералима, јача отпорност организма на штетне адитиве и конзервансе присутне у другим намирницама.
4.
Авокадо – Извор је здравих масти, антиоксиданата и влакана. Поред тога, помаже у заштити крвних судова од стварања наслага холестерола и чисти црева.
5.
Поточарка или крес салата – Њени листови су од изузетне помоћи јетри, јер повећавају производњу ензима одговорних за елиминацију токсина.кова холестерола и чисти црева.
Ендокринолог Алиона Баредо је у интервјуу за портал „Медикфорум“ закључила да ове намирнице треба укључити у свакодневну исхрану не само да би се постигао ефекат детоксикације, већ и да би се одржало правилно функционисање организма.
Куркума - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
РУСИЈА
Како обновити јетру и очистити је од токсина: Користите овај зачин
Да ли ће се Шарановић зауставити на 16,678 одсто деоница Краша - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
ДРУШТВО
Три састојка у храни опаснија и од шећера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала