Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амерички изасланик за Балкан огласио се о повлачењу војске са Косова

© Фото : Picryl/Dvids/U.S. Army photo by Sgt. Casey Hustin, 19th Public Affairs Detachment/Public domainАмерички војници на Косову у околини Ораховца
Амерички војници на Косову у околини Ораховца - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Заменик помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик председника САД за Западни Балкан Габријел Ескобар рекао је да тренутно не постоје планови за повлачење америчких војних снага стационираних на Косову.
Ескобар је на тај начин у интервјуу за приштински „Репортери“ прокоментарисао повремене спекулације о могућности повлачења америчких трупа са Косова, преноси Косово онлајн.
„Сједињене Америчке Државе остају привржене суверенитету и територијалном интегритету Косова и тренутно нема планова за повлачење трупа из КФОР“, одговорио је Габриел Ескобар, наводећи да „свеобухватни споразум о нормализацији који је фокусиран на међусобно признање и евентуално чланство у ЕУ види као најефикасније дугорочне алате за осигурање регионалне безбедности и просперитет“.
Репортери понавља да је што се тиче коначног споразума, специјални изасланик председника Бајдена поновио став Сједињених Америчких Држава да споразум са Србијом треба да се „фокусира на међусобно признање“.
„Циљ САД је свеобухватан споразум који нормализује односе Србије и Косова, фокусиран на међусобно признање“, рекао је Ескобар.
Ескобар је у интервјуу навео даље да ће заједно са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог између Косова и Србије Мирославом Лајчаком боравити у Приштини, Београду и Бриселу од 31. јануара до 4. фебруара.
Приштина, заставе тзв. Косова и САД - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
СРБИЈА
Ескобар поручио Приштини: Формирати ЗСО, спровести одлуку о Високим Дечанима и омогућити гласање
Члан тајне службе илустрација - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СРБИЈА
Двојац из Америке и Европе стиже у Београд и Приштину – шта доносе у „пртљагу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала