- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка затражила седницу СБ УН о Украјини у понедељак, Русија: Очигледни пи-ар трик

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ
Амбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Амбасадорка Норвешке при УН, тренутно председавајућа Саветом безбедности, рекла је да је седница о ситуацији у Украјини, на захтев Америке, планирана за понедељак, 31. јануара у 16 сати по средњеевропском времену. Реаговала је и руска Мисија при УН, истичући да се ради о америчком трику.

„Седница ће бити одржана на захтев Америке“, рекла је новинарима норвешка амбасадорка Мона Јул.

Претходно је стална представница САД при светској организацији Линда Томас-Гринфилд рекла да Вашингтон жели да се пред СБ УН у понедељак дискутује о наводном „претећем понашању“ Русије према Украјини и јачању руског војног присуства на граници са Украјином.
Тим поводом огласио се и заменик руског амбасадора Дмитриј Пољански који је рекао да се нада да чланице СБ неће подржати овај „очигледни пи-ар трик који лоше утиче на репутацију“ овог тела.
„Не могу да се сетим да је икада био случај да чланица СБ предлаже да се дискутује о њеним сопственим неутемељеним оптужбама и претпоставкама као о претњи међународном поретку од стране неког другог“, написао је Пољански на Твитеру.
Последњих месеци западне земље оптужују Русију да планира инвазију на Украјину, због чега је нагомилала снаге дуж границе са том земљом. У Русију су небројено пута одлучно демантовали те оптужбе, истичући да се ради о неоснованим тврдњама које се користе као повод за даље приближавање НАТО руским границама.
Русија је у међувремену изнела предлоге о гаранцијама безбедности, у оквиру којих је један од кључних захтева да Алијанса престане да се шири на исток, одржани су преговори са САД, НАТО и ОЕБС, а потом је уследио одговор Вашингтона и НАТО Русију.
О одговору, како је раније данас рекао председник Русије, нема одговора на кључне ствари које брину Русију.
Видео-конференција председника Русије и Француске Владимира Путина и Емануела Макрона - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
РУСИЈА
Путин обавестио Макрона: САД и НАТО нису одговорили на кључна питања која брину Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала