- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Двојица министара из црногорске Владе се огласила: Ако оснујемо партију зваће се „Европа сад“

© Sputnik / Бобан НововићМилојко Спајић и Марко Милачић на скупу у Подгорици
Милојко Спајић и Марко Милачић на скупу у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Уколико не будемо сједјели више у Влади, размислићемо о политичком ангажману и то је реална опција, због очекивања грађана, казао је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић на радном доручку са новинарима.
Истакао је да би, уколико би се бавили политиком, требало да се искључиво баве економијом, као и да странка не би требало да у називу има религиозну конотацију. Са тим се сложио и министар економског развоја Јаков Милатовић, казавши да би можда најбоље било да се странка зове Европа сад.
Уколико би се бавили политиком, сматра да би требало да се баве искључиво економијом.
“Црква треба да се бави својим пословима, држава својим", додао је Спајић-
Програм реформи “Европа сад” је највећи успјех ове Владе, која је кроз своје активности за само годину, и након тешког периода кроз који је пролазила Црна Гора, успјела да сачува и економију и здравље, оцијењено је на догађају.
Спајић је казао, како је саопштено, да је Црна Гора, као услужна економија зависна од туризма, водила тешку борбу за опоравак економије, побољшање нивоа запослености, очување здравља грађана и њихово задржавање у држави кроз програм “Европа сад”.
Он је оцијенио да су изазови били велики, да ће их бити и даље, али да је важно да је фокус на реформама и економији и на реалним практичним проблемима одржан успјешно.
„Већ је велики дио посла завршен, имамо реформски пројекат и почеле су исплате увећаних јануарских зарада”, рекао је Спајић.
Јаков Милатовић, министар економије, је нагласио да је ово само први корак који ће економски модел Црне Горе учинити да буде на бенефит свих грађана.
Он је истакао да су током 2021. године услиједили бројни догађаји "којима смо ствари у потпуности изокренули.
“Економски пад смо претворили у економски раст, колапс туризма смо претворили у опоравак туризма, неодрживе јавне финансије смо претворили у одрживе, били једна од малобројних земаља у свијету која је смањила свој јавни дуг и у овој панедемијској години. Смањили смо дефицит буџета на историјски минимум од неких око 2% БДП и коначно направили први корак да грађани Црне Горе живе боље - кроз креирање, убјеђивање, координацију и имплементацију програма Европа Сад“, казао је Милатовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала