- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ЕУ уложила 250 милиона евра у медије и НВО на Западном Балкану

© Fotolia / VegeНовчанице од 500 евра
Новчанице од 500 евра - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
ЕУ је у претходном периоду за цивилно друштво и медијски плурализам на Западном Балкану, укључујући и Србију, издвојила 250 милиона евра, каже портпаролка Европске комисије Ана Писонеро.
Писонеро није коментарисала констатацију независне новинарке Катарине Фиоре о ”пристрасности медијске сцене у Србији пред предстојеће изборе”, већ је навела очекивања Европске комисије да ће избори у Србији бити ”слободни, фер и да ће сви на њима учествовати”.
”Делегација Европског парламента је управо у Београду и ми подржавамо њихов рад на јачању поверања у следеће изборне процесе у земљи. Важно да Србија настави да примењује препоруке изборне посматрачка ОЕБС мисије и испрати препоруке мисије Европког парламента”, рекла је Писонеро.
На питање о раду Комисије са независним медијима у Србији, Ана Писнеро подсећа да је медијие и цивино друштво у региону Комисија подржала са 250 милиона евра.
”Медијски плурализам је фундаменталан за демократско друштво и кљуцан за добро информисање и одлучивање грађана. Очекује да ће на томе даље да се ради не само на Западном Балкану вец и шире”, поручила је Писонеро.
Током јучершње конфренције за медије у Европској комисији, иста новинарка је констатовала да Србија има ”дестабилирајућу улогу у региону”, између осталог и због навода Европског парламента о ”великим издвајањима за војску” .
На то јој је из Европске комисије јој је одговорено да је ускалађивање Србије са спољном и безбедносном политиком у порасту и да се очекује да земља конкретним акцијама настави у том правцу, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала