- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва проширила списак лица из ЕУ којима је забрањен улазак у Русију

© Sputnik / Евгений БиятовМосква
Москва  - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Москва је одлучила да прошири списак представника ЕУ којима је забрањен улазак у Русију руководећи се принципима реципроцитета и паритета.
На списку су се нашли руководиоци појединих приватних војних компанија, као и неки представници законодавне и извршне власти у државама-чланицама ЕУ, који имају личну одговорност за промовисање антируске политике и имплементацију мера које крше законска права руског становништва и медија, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Министарство спољних послова Русије је информисало ЕУ о овом кораку и послало ноту у представништво ЕУ у Русији.
Одлука о проширењу листе представника земаља чланица ЕУ којима се забрањује улазак у Русију је настала због чињенице да Европска унија и даље води неправедну, деструктивну и бесмислену политику једностраних ограничења према Русији. Други разлог су дискриминаторске одлуке које ограничавају права руских грађана и организација.

Москва предлаже Бриселу: Одрекните се санкција које воде у ћорсокак

Москва такође предлаже Бриселу да се одрекне санкција против Русије и њених савезника које очигледно воде у ћорсокак, изјавили су у Министарству спољних послова Русије.
„Предлажемо Бриселу да послуша савете здраворазумских Европљана који позивају да се одрекне санкција против Русије и њених савезника које подривају међународно право и воде у ћорсокак. То је важан предуслов за обнову стабилности и безбедности на евроатлантском простору, као и за нормализацију климе у међународним односима“, наводи се у саопштењу на сајту Министарства спољних послова Русије.

Европска унија жали због одлуке Русије

У Европској служби за спољне послове саопштили су вечерас да жале због одлуке Москве о проширењу листе лица којима је забрањен улазак у Русију.
Како се наводи у саопштењу, биће предузете одговарајуће мере јер одлука нема правог основа.
Застава Европске уније испред седишта Европске комисије у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
РУСИЈА
Европска унија продужила санкције Русији на још пола године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала