- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Он је лутка у људском облику“: Најбогатији човек света у клинчу са америчким председником /видео/

Пратите нас
Најбогатији човек света, оснивач „Тесле“ Илон Маск сукобио се са америчким председником на друштвеним мрежама, наводећи да је Џо Бајден „лутка у људском облику“.
Разлог за Масков излив гнева против Џоа Бајдена на Твитеру био је то што је амерички председник на тој друштвеној мрежи поделио видео са шефицом „Џенерал моторса“ Мери Баром.
Бајден у том снимку хвали инвестиције „Џенерал моторса“ у електрична возила.
У одговору на тај снимак, Илон Маск је на Твитеру написао да производња електричних возила у САД „почиње словом Т, завршава се са А, са ЕСЛ у средини“.
Потом се обрушио на америчког председника, назвавши га „лутком у људском облику“, уз емоџи у облику чарапе, чиме је алудирао да га неко други контролише („чарапа“ или „лутка од чарапе“ у интернет комуникацији често означава лажни налог на друштвеним мрежама који се користи за различите злоупотребе).
Маск је додао и да „Бајден третира Американце као будале“, одговарајући другим корисницима Твитера, који су написали да амерички председник „жели да кенселује велику америчку компанију и измени историју електричних возила“ хвалећи „Џенерал моторс“ и „Форд“.
Бајден је у спорном видеу навео и да „компаније као што су „Џенерал моторс“ и „Форд“ производе електрична возила у САД више него икад раније“, док је Бара најавила инвестицију од седам милијарди долара у фабрику у Мичигену и нову фабрику батерија у САД.
Међутим, аматерски факт-чекери на Твитеру веома брзо су демантовали Бајденове наводе. Како су открили, два најпродаванија модела електричних аутомобила у САД су „тесла модел ипсилон“ и „тесла модел 3“ и оба се производе у САД. На трећем и четвртом месту, али са далеко мањом продајом, су електрични „форд мустанг“ и „џи-ем болт“. Такође, навели су и да део својих електричних возила „Форд“ производи у Мексику, а не у САД. Против тога су се раније бунили и синдикати запослених у ауто-индустрији, који су навели да је „Форд“ „корпоративну похлепу и профит претпоставио пословима у САД“ плановима за изградњу нове фабрике електричних возила у Мексику, уместо у Охају, преноси РТ.
Компјутерска жена  - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Илон Маск на корак од тестирања можданог чипа на људима
Носач ракета фалкон - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Маскова ракета Фалкон 9 на путу да удари у Месец
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
СВЕТ
Бајден опсовао новинара, микрофон још био укључен /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала