- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Циципас о оптужбама Медведева: „Ја сам жртва, он није баш најзрелија особа“

© AP Photo / Frank Franklin IIГрчки тенисер Стефанос Циципас
Грчки тенисер Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Вруће је било на терену у полуфиналу Аустралијан опена између Стефаноса Циципаса и Данила Медведева у којем је Грк на крају поражен, а Рус је изборио финале са Рафаелом Надалом. И док је Медведев оптужио Циципаса за „коучинг“, четврти тенисер света дао је свој суд на поменуту тему, означивши је као бесмислену.
Пао је мрак на очи Данилу Медведеву када је изгубио други сет, а тада је цех платио судија којег је Рус жестоко извређао, оптужујући га да је глуп и да само он не види очигледан „коучинг“, одоносно савете Апостоласа Циципаса, упућене ка сину Стефаносу, чији је тренер.
О свему томе, Стефанос Циципас је смиреним тоном причао после пораза у полуфиналу на Род Лејвер арени у Мелбурну.
"За мене је то смешно. Да, смешно је. Не обраћам пажњу на такве ствари. Знам да поједини играчи воле то да раде како би те психолошки избачили из ритма. Мислм да је то тактика. Такође смарам да Медведев није баш најзрелија особа. Нисам причао са оцем. На терену не чујем никога јер је публика гласна. Знате, морали бисте да имате супер-слух да бисте чули шта вам тренер прича. Пре неколико дана сам се смејао када сам играо против Пера. Добио сам опомену иако је мој тренер био пет километара далеко. То је био најсмешнији тренутак на Аустралијан опену", рекао је Циципас јуниор и додао:
"Навикао сам да судије вечито обраћају пажњу на мој бокс, не на противником. Ја сам жртва, већ дуго времена. Судије не схватају да не чујем апсолутно ништа док играм. Најмање од свега желим да ми неко даје савете и да ми говори како треба да играм док сам на терену", бранио се Циципас од напада Руса који га је послао кући.
Ипак, на крају је Грк похвалио издање Медведева који ће се у финалу састати у недељу од 09.30 са Рафаелом Надалом.
"Он је маратонац, може да трчи сатима и велики је такмичар. Сматрам да је један од великих бораца, баш као и Надал. И да, може да освоји титулу у Мелбурну, заслужује то", поручио је Циципас.
Медведева питали за Новака, вешто је „ритернирао“
Рус демонстрирао силу и почистио Циципаса – против Надала за трофеј и прво место
Рус „експлодирао“ због коучинга и драо се на судију: „Ти си јако лош човек“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала