- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Велики пожар у продавници „Идеа“ у Подгорици, угрожене суседне куће и објекти /фото/

© Фото : Служба спасавања и заштите, ПодгорицаПожар у Подгорици
Пожар у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Радња маркета „Идеа и електро опреме“ у подгоричком насељу Горња Горица комплетно су изгорјели током ноћи. Пожар је локализован, а како су саопштили из Службе заштите и спашавања Главног града биле су угрожене и сусједне куће и објекти. Материјална штета је огромна.
“Дана 28.01.2022 године у 01.45 х Служби заштите и спашавања упућена је пријава да из објекта Идеа у Улици Цетињски пут излази велики дим. Изласком посаде на лицу мјеста констатовано је да је у питању пожар великих размјера и да је дошло до потпуне ескалације пожара. Пламеном је био захваћен складишни дио објекта и велика пријетња ширења пожара на сусједне повезане објекте медју којима и објекти становања.
© Фото : Служба спасавања и заштите ПодгорицаПожар у Подгорици
Пожар у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пожар у Подгорици
Обзиром да су се пријавиле и експлозије у објекту, у акцији гашења мобилисано је 11 возила са 30 ватрогасаца а у испомоћ су пристигле колеге из Службе заштите и спашавања Цетиња и Даниловграда.
Припадници Слузбе успјели су да одбране сусједне објекте, магацин супермаркета Идеа и и објекат “Пуна кућа” су били захваћени пожаром. Посебан ризик представљала је подрумска просторија сусједне куће у којој се налазила велика количина лако запаљивих материја и хемикалија (нитро разредјивач, боје и лакови).
При гашењу проблем је представљала згуснутост објеката као и велика количина високо и лако запаљивих материја.
Припадници Службе успјели су да из објекта извуку три велике плинске боце уз велики ризик да не би дошло до још већих експлозија.
Пожар је стављен под контролом око пола пет ујутру а припадници Службе су и даље на терену како би се пожар у потпуности угасио, јер постоје велике наслаге запаљивог материјала које јос увијек тињају.” Пише на фејсбук профиле Службе заштите И спасавања Подгорице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала