Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Звицер има политичког шефа, покушаће да се освети Вучићу због разбијања нарко-клана

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Организована криминална група жели да се освети Александру Вучићу пошто смо успели да разбијемо велике нарко картеле, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин. Нагласио је да Радоје Звицер не ради сам, већ да има политичког шефа.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је за РТС да није ништа ново да је Радоје Звицер, за кога је Интерпол доставио податке како припрема атентат на Александра Вучића, био шеф Вељку Беливуку и Марку Миљковићу и да се чини све да се дође и до њега. Миљковић и Беливук ухапшени су као вође организоване криминалне групе којима се на терет ставља више кривичних дела, међу којима и нека од најтежих.
Вулин је нагласио да током саме истраге сваки криминалац покушава да поправи свој положај, али да то није питање за полицију, која је свој посао завршила и снабдела тужилаштво са свим потребним доказима.
„Оно што је најважније, зликовци више нису на улицама. Нико нам не убија децу“, рекао је Вулин.
Говорећи о информацијама у вези са планом за атентат на Александра Вучића, рекао је да организована криминална група жели да му се освети, јер смо успели да разбијемо велике нарко картеле. Напоменуо је да постоје врло основане претпоставке где се налази Радоје Звицер.
„Имамо врло основане претпоставке где се налази он, где се налазе његови најближи сарадници, али није то чињеница што је на потерници и да је у бекству, не говори да је он немоћан и да не може да начини много зла, као што је чинио", рекао је Вулин.
Напоменуо је да су у питању људи који располажу несхватљивим количинама новца и да за њих стотине милиона евра ништа не значе и да то могу да надокнаде из једног транспорта кокаина, као и да су спремни да тај новац употребе за смрт оних који су учинили да се њихов клан распадне.
„Председник Александар Вучић је тај. Председник Александар Вучић јесте човек који је повео борбу против мафије, који је подржао српску полицију у томе, који подржао Безбедносно-информативну агенцију, који нам је омогућио да урадимо то што смо урадили и да разбијемо један од најорганизованијих и најсуровијих нарко кланова уопште у Европи, не само у Србији“, казао је Вулин.
„Звицер не ради сам. Звицер има свог политичког шефа", навео је Александар Вулин.
Објаснио је да тај политички шеф није у Србији, већ да је „део структура власти неких нама блиских држава" и да је он „човек који већ деценијама руководи сличним људима као што је Радоје Звицер“.
На питање о коме се ради, Вулин је рекао да не би било коректно да излази са именима пре него што се подигне оптужница.
„Више је него јасно да људи као што је Звицер нису ни настали ни постали без активног учешћа политике и без улоге у спровођењу одговарајуће политике. Александар Вучић је човек који је стуб, који је синоним политичке стабилности Србије, а самим тим и Балкана. Његовом елиминацијом, ви имате хаос, ви имате сукобе на Балкану, а то Србији не одговара“, истакао је Александар Вулин.
Истакао је да се у истрази о покушају атентата води рачуна о сваком детаљу, пошто су у питању држављани различитих земаља који имају велику моћ, пуно новца и имају способност да дођу до људи у Србији који би урадили тако нешто за новац.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
СРБИЈА
Вучић: Имамо све детаље о атентату, једна земља ЕУ нам је проследила оперативна сазнања
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
СРБИЈА
„Председнику појачано обезбеђење“: Реаговања на вест да је планиран атентат на Вучића
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
СРБИЈА
Ана Брнабић: Нисмо отклонили претњу по Вучићев живот
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала