- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Злуради Американац је коначно поражен – суд је одлучио, а Зверев наставља битку за правду!

© AP Photo / Luca BrunoАлександар Зверев, немачки тенисер, после победе над Новаком Ђоковићем у Торину 2021.
Александар Зверев, немачки тенисер, после победе над Новаком Ђоковићем у Торину 2021. - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Александар Зверев, немачки тенисер, ући ће у историју светског тениса јер је први играч који је успео да се избори са лажима које пласира амерички новинар Бен Ротенберг, након што је добио и одлуку суда која то потврђује.
Зверев је недељама био мета напада Ротенберга који је пласирао информације о томе да је немачки тенисер руског порекла злостављао своју бившу емотивну партнерку Олгу Шарипову.
„Ангажовао сам адвокате у Немачкој и Америци. Њима је упућена прелиминарна забрана извештавања о случају за тај извор и за тог аутора који је објавио лажне оптужбе. Суд је уважио наше аргументе и оптужбе су потпуно лажне“, навео је Зверев.
Како је истакао, адвокати настављају процес против извора и аутора „информација“.
„Категорички одбацујем оптужбе да сам злостављао Ољу. И нећу се оглашавати више овим поводом“, истакао је Зверев.
Ротенберг је по објављивању приче коју је пласирала Шарипова повео медијску хајку против Зверева, а АТП је чак покренуо истрагу.
Ротенберг је тим поводом, након што је објавио причу Шаропове, захтевао од АТП да забрани Звереву наступ и довео је у питање његову победу на Завршном мастерс турниру у Торину.
„За разлику од спортиста у другим спортовима са утврђеном политиком, Звереву је било дозвољено да игра док је био под истрагом због насиља у породицу од стране АТП-а и освојио је првенство на крају године. Сезона 2021. се завршава тако што Зверев подиже трофеј и нема новости о истрази“, написао је Ротенберг.
АТП је крајем октобра у саопштењу поводом покренуте истраге објаснио да ће пратити како се прича одвија и да су оптужбе озбиљне због чега су се и огласили.
„Оптужбе против Александра Зверева су озбиљне и наша је одговорност да се њима бавимо. Надамо се да ће нам истрага помоћи да утврдимо чињенице и предузмемо одговарајуће радње. АТП у потпуности осуђује сваки облик насиља или злостављања и истражиће те наводе. Верујемо да Зверев подржава нашу истрагу и свесни смо да је негирао оптужбе. Такође ћемо пратити даљи развој догађаја на судовима у Немачкој“, рекао је извршни директор АТП-а Масимо Калвели.
Подсетимо, Шарипова се након деманта Зверева поново огласила и до детаља описала сцене насиља које и даље није доказано.
„Почео је да ме удара, а овога пута сам схватила да не могу да будем врећа за ударање. Само сам покушавала да се заштитим. Већ сам била гола. Жена сам, нисам много јака. А после туширања, нисам имала и времена да одем по одећу. Нисам се осећала безбедно ниједног тренутка“, један је од детаља који је Шарипова препричала Ротенбергу.
Зверев је након негирања сву пажњу усмерио тенису и поред свих трофеја дошао и до златне медаље на Олимпијским играма у Токију.
Стефанос Циципас и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
Систем је коначно послушао шта каже Ђоковић – тенис од сада има ново правило
Новак Ђоковић прославља победу против Каспера Руда у Торину - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
СПОРТ
Новак и даље доминира, Нина, Олга и Александра доживеле мале падове
Данил Медведев и Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
СПОРТ
После Ђоковића, Зверев срушио и Медведева - Немац је шампион Торина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала