- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Председник ФИФА направио жесток фаул

© AP Photo / Peter DejongПредседник ФИФА Ђани Инфантино
Председник ФИФА Ђани Инфантино - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Ђани Инфантино, председник ФИФА, употребио је контроверзни аргумент како би оправдао идеју о томе да се Светско првенство у фудбалу одржава на сваке две године, а на то су реаговали и стручњаци за помоћ избеглицама.
Инфантино већ месецима лобира за промену календара и увођење Мундијала на двогодишњој бази, а сада се огласио и за време одржавања афричког континенталног такмичења – Купа афричких нација.
„Морамо Африканцима да дамо наду да неће морати да прелазе Средоземно море и да добију шансу да имају бољи живот овде. Морамо да им дамо прилику и част“, навео је Инфантино.
Он је, дакле, повезао чињеницу да велики број Африканаца, у потрази за бољим животом, одлази на ризичан пут уз помоћ шверцера људи, покушавајући да се домогне Европе и нове шансе.
На то је реаговао Ендру Стрелајн из организације Хјуман рајтс воч.
„Моје колеге разговарају са избеглицама широм света готово сваког дана. Ми пишемо извештаје о разлозима за њихово бекство и они никада нису поменули време одигравања Светског првенства“, навео је Стрелајн.
Идеји о бијеналном Светском првенству противи се и УЕФА, а позитивно мишљење немају ни лекари који се баве фудбалом, с обзиром на то да би дуплирање броја такмичења сасвим сигурно неповољно утицало на здравље играча.
Председник ФИФА Ђани Инфантино - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СПОРТ
Сукоб генерација, Европе и „остатка света” – има ли места за „радикалне промене”?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала