- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Проглашено ванредно стање: На истоку Тајланда излило се 50 тона нафте

© AP Photo / Nava SangthongНафтна мрља, Тајланд
Нафтна мрља, Тајланд - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
Пратите нас
Власти провинције на истоку Тајланда прогласиле су ванредно стање након што се велика количина нафте из подводне цеви излила у Индијски океан и на једну плажу.
Процењује се да је око 20-50 тона нафте исцурило у уторак увече у Тајландском заливу из подводне цеви, која се користи за утовар танкера на мору, у власништву приватне компаније “Star Petroleum Refining”, преноси АП.
Цурење је заустављено у року од неколико сати, саопштила је компанија, али покушаји да се спречи да нафта дође до плаже у провинцији Рајонг југоисточно од Бангкока били су неуспешни, па је гувернер те провинције данас прогласио погођену плажу за подручје катастрофе и наредио да се она затвори за купање и друге активности, преноси Танјуг.
Највећи део нафте остао је на води и постоји забринутост да би она могла да доспе до острва Ко Самет, популарне туристичке дестинације која је управо почела да се опоравља од последица пандемије корона вируса заједно са остатком земље, наводи АП.
Како су саопштиле власти, тренутно око 200 припадника морнарице и 150 запослених из Стар Петролеума помажу у уклањању нафтне мрље и санацији настале штете.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала