- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал: Ово стварно не могу да објасним

© AP Photo / Andy BrownbillРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал је после освајања Аустралијан опена честитао Данилу Медведеву на пруженој борби, али се и захвалио свим члановима свог тима и породице.
Надал је у финалу Аустралијан опена направио невероватан преокрет и тиме дошао до 21. Гренд слем титуле у каријери.
„Знам да је ово тежак тренутак за Данила. Био сам у овој позицији неколико пута на овом турниру, да сам имао шансу да освојим овај трофеј, али нема сумње да ћеш ти овај трофеј подићи неколико пута у каријери. Фантастичан си и желим да честитам и теби и твом тиму на свему. Ово је био један од најемотивнијих мечева у мојој каријери, делио сам терен са тобом и то је велика част и желим ти све најбоље у будућности“, рекао је Надал.
Шпанац се осврнуо и на велике проблеме са повредама које је имао како током каријере, тако у блиској прошлости, откривши је ово врло лако могао да буде његов последњи Аустралијан опен.
„Пре месец и по дана сам рекао да ће можда ово бити мој последњи Аустралијан опен, али сада сам добио енергије да настави. Ово стварно не могу да објасним, потрудићу се да дођем и следеће године“.
Надал је после неколико месеци паузе ове године дошао у Мелбурн и везао 11 победа, освојишви турнир из серије 250 у Мелбурну пре Аустралијан опена.
„Не знам ни шта да кажем, људи. За мене је ово невероватан осећај, пре месец и по дана нисам знао да ли ћу се уопште вратити на Тур, а данас сам овде пред свима вама, трофеј је у мојим рукама. Не знате колико сам се борио да дођем овде, не могу довољно да се захвалим свима који су ми помогли да дођем овде. Хвала свима за сву љубав и сву подршку“.
Подршка коју је имао у Аустралији била је изузетна, што у финалу, што пре финала.
„Без сумње, вероватно једна од најемотивнијих победа у мојој каријери. Имао сам невероватну подршку овде у ове четири недеље и то ће остати у мом срцу до краја живота, велико вам хвала“, казао је Рафа и додао:
„Нема речи којима бих се захвалио свим људима из тима, породици и свима осталима. Знате колико је било тешко у претходних годину и по дана. У најгорим тренуцима сам имао подршку од вас. Без вас ништа тод овога не би било могуће и зато вам велико хвала“.
Данил Медведев Мелбурн - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
СПОРТ
Медведев: Рафа је велики шампион, супруга је вероватно разбила ТВ!
Шпански тенисер Рафаел Надал  - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
СПОРТ
Историја – Надал „прескочио“ Ђоковића и Федерера, Медведев пропустио огромну шансу!
Навијач ускаче на терен усред меча Данила Медведева и Рафаела Надала - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
СПОРТ
Инцидент у Мелбурну – обезбеђење хитро окружило играче /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала