- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Олуја "Малик" погодила Скандинавију, у Данској погинула жена: Ветар је избацио из куће /видео/

© Фото : Јутјуб/EAGLE BEAST SWEОлуја у Скандинавији
Олуја у Скандинавији - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
Пратите нас
Најмање једна особа је погинула, улице су поплављене, а хиљаду домаћинстава остало је без струје приликом проласка олује "Малик" Шведском и Данском.
78-годишња жена погинула је у Данској након што ју је оборио налет ветра када је отворила врата, објавила је данска полиција.
"Жену је ветар избацио из куће, пала је и задобила повреде, којима је подлегла", наводи полиција.
Шведска и данска метеоролошка служба упозориле су на дизање нивоа мора и процениле да је ветар током ноћи имао јачину урагана.
Мост Oresund, дуг 7.8 километара, који повезује Данску и Шведску, био је затворен за саобраћај од суботе увече до недеље ујутру.

Срушена стабла, оштећен солитер, десетине хиљада људи без струје

Шведске власти задужене за саобраћај саветовале су да се не креће на пут током викенда због срушених стабала и материјала који носи ветар, преноси портал Индекс.
На југу Шведске, спасилачке службе саветовале су грађанима да избегавају небодер Turning Torso јер је оштећен олујом и делови конструкције могли би да се сруше.
Десетине хиљада људи у Шведској остало је без струје.

Снежна олуја протутњала и кроз САД

Олуја праћена снажним ветровима и рекордним снежним падавинама која је задесила североисток САД полако се смирује, али у неким подручјима данас и даље дува веома снажан и хладан ветар из правца североистока са ударима и до 65 километара на сат.
"Јаки ветрови, у комбинацији са ниским температурама ваздуха, довешће до озбиљно хладног времена од 10 до 20 степени испод нуле".
Већи део североистока може да очекује "ударе хладног ветра", а око милион људи је упозорено јутрос на ниске температуре.
Делови Роуд Ајленда и источног Масачусетса, укључујући Бостон, претрпели су мећаву у суботу, саопштила је Национална метеоролошка служба и објаснила да се мећава проглашава када ветар дува брзином од најмање 56 километара на сат уз снежне падавине и видљивост од четврт миље или мање у трајању од најмање три сата.
Очекује се да ће брзина ветра, која је у суботу достизала и до 130 километара на сат сат широм источног Масачусетса, данас поступно слабити на око до 25-30 километара на час.
Данас у неким областима, укључујући Бафало, Њујорк и Питсбург, температуре ће порасти за 10-ак степени, али истовремено ће у Бостону и Филаделфији температуре данас пасти за око 4 степена.
"Иако ће данас доћи до пораста температуре у неким подручјима мораћемо да будемо стрпљиви за неко право отопљавање које се очекује тек средином идуће недеље“, пренео је Си-Ен-Ен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала