- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Русија не представља претњу Украјини и не жели рат

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
Пратите нас
Тврдње да Русија наводно представља претњу Украјини потпуно су бесмислене, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев, током полагања цвећа на гробљу Пискаревски у Санкт Петербургу поводом годишњице пробоја блокаде Лењинграда..
„Говоре да Русија представља претњу Украјини. То је потпуна бесмилица. Нема никакве претње. Сами Украјинци, укључујући и званичнике, изјављују да нема никакве претње“, рекао је Патрушев новинарима.
„Не, амерички званичници тврде да постоји претња и да су спремни да се боре, испоручујући (Кијеву) оружје до последњег Украјинца. Није их брига какви ће губици бити на свакој страни или не“, објаснио је руски безбедњак.
Патрушев је истакао да Русија не жели рат, а они који га подстичу на Западу прате сопствене себичне тежње.
Ми не желимо рат. Уопште нам није потребан. А они који га подстичу, посебно са Запада, они прате своје себичне измишљотине“, рекао је Патрушев.

Преузимање туђих заслуга

Према његовим речима, Вашингтон сада присваја главне заслуге за победу над фашизмом, али сви губици Сједињених Америчких Држава у Другом светском рату могу да се упореде са гробницама совјетских војника на меморијалном гробљу Пискаревски у Санкт Петербургу.
„Које информације се сада шире? Да су носили главне тешкоће и да су САД најзаслужније за победу над фашизмом. Поређења ради, само на овом меморијалном гробљу је сахрањено знатно више људи него сви губици Сједињених Америчких Држава током Другог светског рата“, нагласио је он.
Како је истакао, то није једино такво гробље у Санкт Петербургу.
„Веома је важно пробијање фашистичке опсаде. Али у нашој земљи постоји много места на којима морамо да се сећамо Другог светског рата“, закључио је Патрушев.
У последње време Запад оптужује Русију да наводно припрема инвазију на Украјину и да у прилог томе иде и чињеница је Москва значајно појачала војно присуство код граница Украјине. Русија одлучно одбацује те оптужбе као неосноване и опасне и истиче да војне снаге премешта на својој територији у складу са Уставом, а да Запад све то користи као изговор за даље ширење на Исток.
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
РУСИЈА
Руска амбасада у САД: Вашингтон провоцира Кијев на војну операцију против грађана Донбаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала