- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп упозорио Бајдена на „инвазију“

© Фото : OCTAVIO JONESБивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди
Бивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп критиковао је свог наследника Џоа Бајдена јер је „опседнут заштитом украјинске границе“, док истовремено затвара очи пред кризом на граници Америке са Мексиком.
„Сви у Вашингтону су опседнути идејом како да заштите украјинску границу, али за нас тренутно најважнија граница на свету није граница Украјине, него америчка граница“, рекао је Трамп својим присталицама на митингу „Спасимо Америку“ у Конроу у Тексасу.
Наводећи рекордно висок број илегалних миграната који су стигли до границе САД и Мексика, бивши председник је упоредио прилив људи са „инвазијом“ која угрожава безбедност САД. Трамп тврди да је Бајден већ „предао” америчку границу.
„Пре него што наши лидери проговоре о инвазијама на друге земље, они морају да зауставе инвазију на ову земљу“, додао је Трамп, сугеришући да би САД требало да појачају трупе на својој јужној граници уместо да размештају америчке војнике ближе руском прагу, преноси РТ.
„Пре него што Џо Бајден пошаље било какву војску да брани границу у Европи, требало би да пошаље трупе да бране нашу границу управо овде у Тексасу“, истакао је Трамп.
Трамп је говорио на митингу само дан након што је Бајден рекао медијима да ће америчке трупе бити послате у источну Европу „у блиској будућности“. Раније ове недеље, Пентагон је ставио око 8.500 војника у „појачану приправност“ са циљем да их пошаље у европски регион.
Док је Пентагон одбацио могућност америчке војне умешаности у „борбене операције“ у Украјини, највиши амерички генерали су описали мрачну слику последица потенцијалног потпуног сукоба између Кијева и Москве, упозоравајући на „ужасне“ последице и „значајне жртве“, иако је Русија доследно пориче да планира инвазију на свог суседа.
Украјински председник Володимир Зеленски такође је покушао да одбаци извештаје о „неминовној” инвазији Русије на Украјину, молећи западне медије и политичаре да престану да изазивају непотребну панику.
НАТО војници - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
РУСИЈА
Бајден: Ускоро шаљем америчку војску у Источну Европу
Председник Русије Владимир Путин у Националном центру за контролу одбране Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Подкаст
Одговор Москве на „не“ из Вашингтона: Хиперсоничне ракете дежурају на граници Америке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала